Food

Dutch Chocolate Treats

  1. Newschevron right
  2. Dutch Chocolate Treats

Zondag is een ideale dag om lekker in de weer te gaan met bakken. Je hebt niet altijd zin om helemaal uitgebreid aan de slag te gaan. En precies daarom delen we deze week het recept van Zaineb Maryam. Zaineb heeft een simpele chocolate treats gemaakt van ultra Hollandse koeken. Het zijn balletjes gemaakt van speculaas, kandijkoek of stroopwafels met een heerlijke chocoladelaag eromheen. Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten

  • 200 gram speculaas, kandijkoek of stroopwafels
  • 6 eetlepels mascarpone
  • 400 gram chocola naar keuze

Bereiding

  1. Kruimel de koekjes in een mixer of doe ze in een dichte plastic zak en kruimel ze met een deegroller
  2. Meng de mascarpone en de koekkruimels goed door elkaar.
  3. Maak er ongeveer 20 tot 30 balletjes van.
  4. Doe de balletjes een uur in de koelkast.
  5. Smelt de chocola.
  6. Haal de balletjes uit de koelkast en bedek ze met de chocola naar keuze
  7. Stop ze dan weer terug in de koelkast voor ongeveer 30 minuten

Supersimpel dus, geniet ervan!

Ster advertentie
Ster advertentie