Food

RECEPT: Plakkerige kip en rijst eten uit je ananas

  1. Newschevron right
  2. RECEPT: Plakkerige kip en rijst eten uit je ananas

De discussie over ananas op je pizza hou je niet tegen. Mocht jij geen problemen hebben met kip en ananas, dan is dit recept van Tasty er eentje die je echt moet uitproberen. Je hoeft er ook geen bord voor vuil te maken, want je eet gewoon uit de ananas.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

INGREDIËNTEN
1 grote ananas
1 eetlepel zonnebloemolie
6 kippendijen, in blokjes gesneden
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel hoisinsaus
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel bruinesuiker
1 eetlepel knoflookpasta
100 milliliter kippenbouillon
gekookte rijst
sesamzaad

BEREIDING
1. Snij de ananas in tweeën
2. Schep/snij de stukken ananas eruit
3. Leg de stukjes ananas even opzij
4. Warm olie op in een grote pan (middelhoog vuur)
5. Voeg de blokjes kippendijen toe en strooi naar smaak met zout en peper


6. Bak de kip (tien minuten, totdat ze licht bruinig zijn)
7. Kip uit de pan en even apart leggen
8. Ananas in de pan bakken met hoisinsaus, sojasaus, bruinesuiker en knoflookpasta
9. Voeg kippenbouillon toe
10. Laat het koken en vervolgens even door laten koken terwijl je roert
11. Zodra de saus dikker is geworden: kip toevoegen en roeren
12. Serveer de kip in de halve ananashelften met wat rijst en sesam als garnituur
13. Eet smakelijk!

Ster advertentie
Ster advertentie