Food

Bizarre foodtrend: croissant gevuld met sushi a.k.a. 'croissushi'

foto: Instagram: Meggie.J
  1. Newschevron right
  2. Bizarre foodtrend: croissant gevuld met sushi a.k.a. 'croissushi'

De eerste bizarre foodtrend van 2018 is daar. Maar of je daar blij mee moet zijn, is nog maar de vraag... In Amerika blazen ze het klassieke croissantje een nieuw leven in door hem te vullen met sushi. Het lijkt een bizarre combinatie, maar de zogenaamde croissushi's blijken niet aan te slepen.

Sojadip

''Hoe dan?'', vraag je je natuurlijk af. Heel simpel: een croissant wordt gevuld met wasabi, nori, gember en Noorse zalm. Het deeg wordt bestrooid met zout, sesamzaad en stukjes zeewier. En hoe kan het ook anders, het croissantje wordt geserveerd met sojasaus.

foodtrend

Het croissantje is al een tijdje geleden bedacht door Mr. Holmes Bakehouse, een bakkerij in San Francisco, Los Angeles en Seoul. Hoewel het vorig jaar nog geen groot succes was, verwachten foodbloggers dat de croissushi de eerste foodtrend van 2018 gaat worden.

Ster advertentie
Ster advertentie