STER Advertentie
STER Advertentie

Ramadanrecept: De Hamburgers van Mounir Toub

Ramadanrecept: De Hamburgers van Mounir Toub
FunX

Woensdag 30 mei 2018 - 12:59 uur

|

Door:

Elize

De ramadan is een maand van bezinning, reiniging en spiritualiteit. Maar de ramadan is veel meer dan dat. Het is een periode van liefde, saamhorigheid, reflectie, gezelligheid, samenzijn en daarbij hoort natuurlijk ook lekker eten aan het einde van de dag samen met vrienden en familie. Op FunX.nl delen we de komende tijd een aantal ramadanrecepten. Vandaag een recept voor de hamburgers van niemand minder dan Mounir Toub. Daarnaast was Morad gisterenavond bij de kok om de iftar door te brengen.

Lees ook: Ramadanrecept: De Chebakia van Ellouisa

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ingredi├źnten voor 4 stuks

- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 10 takjes koriander
- 350 g rundergehakt
- 1 tl kurkuma
- 1.5 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl gemberpoeder
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 1 tl zonnebloemolie
- 1 Marokkaans brood
- 1 vleestomaat
- 2 sinaasappels
- 2 rode uien
- 6 el mayonaise
- 1 tl harissa

BEREIDING

- Pel en snipper de uien.
- Pel en hak de knoflook.
- Pluk en hak de koriander fijn. 
Meng het gehakt met de ui, knoflook, koriander, kurkuma, zwarte peper, gemberpoeder, ei en het paneermeel.

- Vorm hier mooie burgers van.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
- Steek met een steker mooie rondjes uit het Marokkaanse brood en snijd deze in de lengte door. 
- Verwarm de grillpan en rooster het brood op de snijkant in circa 2 minuten bruin en krokant. 
- Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de schil van de sinaasappels en snijd de partjes uit de sinaasappels.
- Pel de ui en schaaf de ui op de mandoline in pakjes van circa 0,5 centimeter. 
- Meng de mayonaise met de harissa. 
- Leg de onderkant van het broodje op een bord.
- Schep een klein beetje harissamayonaise op het brood en leg hier de burger op.
- Schep hier weer een klein beetje harissamayonaise op.
- Garneer met de sinaasappel, tomaat en de rode ui.
- Sluit af met nog een schepje mayonaise en leg er de bovenkant van het broodje op.


Foto van 24 Kitchen

FunX zegt Bismillah!

Morad ging gisterenavond langs bij Mounir om samen het vasten te doorbreken. Zoals je kunt verwachten waren Mounir en zijn vrouw druk bezig in de keuken om een heerlijke maaltijd te bereiden: "Normaal eten we wat meer sober, maar voor jullie pakken we uit." 

Mounir plaatst op zijn Instagram dagelijks de meest verleidelijke foodfoto's en Morad was benieuwd of dat nu juist niet heel lastig is? "Nee helemaal niet. Tijdens de ramadan daag ik mezelf juist uit." Hij wil die ontberingen graag extra voelen en bewuster met het geloof bezig zijn: "Meer sporten, meer met geloof bezig zijn, meer bidden, meer de Koran lezen."

FunX zegt Bismillah met Mounir Toub

Populair op FunX.nl