STER Advertentie
STER Advertentie

Wie heeft er zin in een 'Surinaams patatje roti stoof'?

Wie heeft er zin in een Surinaams patatje roti stoof?
Bram's Gourmet Frites

Donderdag 31 mei 2018 - 11:48 uur

|

Door:

Kavita

Roti met rijst, roti van Knorr...je zou denken dat de wereld deze fails heeft begrepen na alle ophef. Niet dus. Bram's Gourmet Frites introduceert in juni het Surinaamse patatje roti stoof. 

Warme zomermaanden

De topping van de frietjes bestaat uit masala kip, een stukje 'roti pannenkoek gekookt ei' - zoals het Algemeen Dagblad het noemt - en een beetje sambal eroverheen. *Zucht*... Het idee is bedacht in samenwerking met tv-kok Herman den Blijker. De bedenkers vinden deze topping namelijk perfect passen bij de warme zomermaanden. 

proeven?!

Naast het patatje roti stoof, hebben de frietenbakkers ook de captain's beef stoof, pulled pork stoof, veggie mushroom stoof en asian chicken stoof. Mocht je de behoefte hebben om hun nieuwste stoof te proeven, dan kan je op 5 juni naar de roti-proeverij.

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

voor de duidelijkheid

Roti komt oorspronkelijk uit India en kan het beste omschreven worden als een soort hartige pannenkoek. Toen de Nederlanders de slavernij in 1863 afschaften in Suriname, werden er onder andere Indiase arbeiders naar het land gehaald om bepaalde werkzaamheden op te vangen. Zij introduceerden de roti. Het kan worden gegeten met verschillende soorten toespijs, zoals bijvoorbeeld kousenband, pompoen en kip in masala.

Populair op FunX.nl

  • Rihanna-fans woedend vanwege haar Insta-post met Chris Brown-liedje

  • Snoop Dogg heeft een fulltime jointdraaier in dienst

  • Michael Jordan opent gezondheidsklinieken voor onverzekerden

  • Kylie Jenner die 'Rise and Shine' zingt voor Stormi is nu al een meme

  • Ophef en discussie over reclamebord Calvin Klein

  • De Sugababes zijn weer bij elkaar en zo klinkt hun nieuwe single