Food

Er is eindelijk een vega rookworst, net op tijd voor de winter

foto: YouTube/Let's Vegan!
  1. Newschevron right
  2. Er is eindelijk een vega rookworst, net op tijd voor de winter

Oké, het broodje-worst-onder-de-zon-seizoen zijn we voorbij, maar Unox is net op tijd voor de winter met hun nieuwe vegetarische rookworsten. De worstenmaker die bekend staat om hun gerookte variant, liet weten dat vanaf vandaag de vega rookworst in de winkels ligt.

Niet vegan

De vleesloze worst is gemaakt van onder andere plantaardige olie, eiwitten uit erwten, maar ook eiwitten uit scharreleieren. Unox zegt zelf dat een veganistische worst, niet het doel op zich is. Volgens de fabrikant draaide het vooral om de smaak. De glanzende buitenkant is niet gemaakt van darmwanden, zoals bij de normale versie, maar van het zogenoemde natriumalginaat, een bestanddeel uit zeewier.

en niet de eerste

Hoewel liefhebbers al jaren vragen om vegetarische rookworsten van bepaalde merken, is deze worstenmaker niet de eerste die het product eindelijk op de markt brengt. Sinds 2010 daalt het aantal mensen dat dagelijks vlees eet. Zij kiezen regelmatig voor vleesvervangers van bijvoorbeeld De Vegetarische Slager, Garden Gourmet, Vivera of Valess. Enkele van deze merken waren Unox voor met hun versie van de vegetarische rookworst.

Ben je van de vega lifestyle, bedenk dan maar vast welke winter proof gerechten mét rookworst je kunt maken met bereiden. Ter inspiratie verzamelden we alvast een aantal voor jou.

Ster advertentie
Ster advertentie