Food

Veel vlees en vis die je eet, wordt gelijmd

foto: NPO 3
  1. Newschevron right
  2. Veel vlees en vis die je eet, wordt gelijmd

Een lekker biefstukje, kipschnitzels of gerookte zalm gaat er bij velen makkelijk in. Zonder te beseffen wat er daadwerkelijk op de verpakking staat. Als je goed kijkt, zeggen de kleine lettertjes vaak dat het gaat om samengestelde stukjes vlees of vis. Het lijkt misschien op een geheel, maar in de werkelijkheid is dat dus niet zo. Vaak is het restvlees of vis dat aan elkaar is gelijmd op een speciale manier. Keuringsdienst Van Waarde Kort ging op onderzoek uit naar de zogeheten vleeslijm.

"Om vlees te plakken, gebruik je twee stofjes uit het bloed van dieren. Fibrinogeen en trombine. Dat zijn dezelfde stoffen die ervoor zorgen dat je bloed stolt als je een wondje hebt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie