STER Advertentie
STER Advertentie

Met deze gerechten op het menu komt niemand bij je eten met kerst

Met deze gerechten op het menu komt niemand bij je eten met kerst
Pexels

Dinsdag 25 december 2018 - 18:12 uur

Het kerstdiner is voor velen het toppunt van het jaar waarbij de familie samenkomt en alle Jamie Oliver-skills uit de kast worden gehaald. De kalkoen gaat uren in de oven, de broodjes zijn zo ver dat je met je handen kunt afbreken en natuurlijk zit iedereen in een opvallend lieve kerstvibe om de tafel. Maar wat als je daar niet op zit te wachten?

Zo komt niemand langs

Wat als je dit jaar niemand over de vloer wilt hebben, maar de uitnodigingen al de deur uit hebt gedaan? Stuur dan deze menukaart na via de app en je weet zeker dat bijna niemand bij je langskomt. Dan kan je toch nog in alle rust kerstfilms kijken of een seksmarathon houden die twee kerstdagen duurt.

1. Sannakji (Korea)

Als je Sannakji hard roept, dan klinkt het als een Turks scheldwoord, maar het is rauwe inktvis. Zo rauw dat het nog leeft op je bord en dat vinden ze geweldig in Korea. Het ziet er niet smakelijk uit, maar misschien smaakt het wel goed. Ik ga het niet proberen en je gasten met kerst waarschijnlijk ook niet.

2. Casu Marzu (Italië)

Casu Marzu is een Italiaans gerecht en over het algemeen weten ze daar wel hoe je moet koken. (Shout out naar pizza en pasta!) Maar als je Casu Marzu eet, dan ga je aan de verrotte kaas met stukjes levende larven. Zet dus vooral de woorden verrot en levende larven vetgedrukt op de menukaart die je gaat sturen.

3. Tonijnenogen

Ben je gierig en wil je iedereen afschrikken met een goedkoop gerecht? Koop dan ogen van een tonijn. Waarschijnlijk kan je ze op de markt krijgen voor weinig money, want laten we eerlijk zijn: bijna niemand eet het, behalve Japanners.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4. Haggis (Schotland)

Haggis zou de achternaam van een Schotse voetballer kunnen zijn, maar vertel dat maar niet aan je gasten. Zet op het menu dat het schapenhart, long, lever gemixt met dierlijk vet is en niemand komt tjappen bij je.

5. Hákarl (Ijsland)

Van Hákarl gaat je hele huis stinken naar gefermenteerde (lees rotte) vis, want dat is het ook. Rotte haai om precies te zijn. In Ijsland is het een delicatesse en als je het eet, ben je blijkbaar moedig. Dat moet ook wel als je het ooit geroken hebt.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.funx-food.40250-met-deze-gerechten-op-het-menu-komt-niemand-bij-je-eten-met-kerst"}