Food

Deze 8 food hotspots in Utrecht moet je dit jaar sowieso bezoeken

foto: Instagram: thestreetfoodclub
  1. Newschevron right
  2. Deze 8 food hotspots in Utrecht moet je dit jaar sowieso bezoeken

Utrecht heeft zoveel lekkere eettentjes, dat het soms moeilijk is om te kiezen waar je je dinner night of lunch date moet doorbrengen. Met deze lijst wordt dat hopelijk een stukje makkelijker. Deze acht hotspots hebben namelijk een hele fijne menukaart én een mooi interieur en zijn daarom dit jaar zeker een bezoekje waard!

1. THE STREETFOOD CLUB

The Streetfood Club aan het Janskerkhof heeft alles wat je van een hip restaurant verwacht: all day brunch, cocktails, streetfood en een zeer fotogenieke inrichting (lees: veel velvet, roze en palmen). Op de kaart vind je de meest uiteenlopende gerechten, van chicken and waffles tot dim sum en van vegan curry tot ceviche. De cocktailkaart is net zo uitgebreid en 's avonds draait een dj vaak lekkere hiphop tunes. Het is er vaak wel heel druk, dus hou rekening met een wachttijd.

2. FRENCHIE CAFÉ

Voor Instagramwaardige taartjes en milkshakes moet je bij Frenchie Café in de Lange Nieuwstraat zijn. Hier vind je naast de typische brunchgerechten ook gebak van de taartenwinkel Life of Pie en andere zoetigheid zoals freakshakes.

3. CROQUETTEN BOUTIQUE

Dat een kroket eten ook fancy en culinair kan zijn, bewijst de Croquetten Boutique in de Bakkerstraat. Je vindt daar geen standaard rundvleeskroketje, maar verschillende zoete en hartige variaties waaronder ook vegetarische en vegan croquettes. De kaart bevat acht verschillende broodjes en verandert regelmatig. Wat dacht je van een Thai gamba-kroket, boerenkoolkroket of een appel-kaneelkroket?!

4. FICO

Bij Fico kun je terecht voor wat meer fine dining. Voorheen was dit Fico Urban Italian, maar nu is het vernieuwd en heeft het restaurant wat meer wereldse invloeden. De koks van WT Urban Kitchen zijn er nu ingetrokken, dus dat belooft veel goeds wat betreft de menukaart. Die is overigens ietsje prijziger en je bestelt hier per 4, 5 of 6 gangen. De locatie aan de Veilinghavenkade, aan het water dus, maakt Fico ook zeker een bezoekje waard.

5. METRO CITY KITCHEN

Bij Metro City Kitchen op het Jaarbeursplein kun je twee kanten op. Kom je voor een lowkey lunch of heb je een meeting? Dan kun je beneden bij Downtown Deli terecht. Hier kun je vanaf acht uur 's ochtends ook ontbijten. Voor wat een wat meer fancy diner ga je naar boven, naar het Uptown Dining restaurant.

6. BAR CAVA

Zin om lekker te borrelen met je vrienden? Bij Bar Cava op de Ganzenmarkt kan je een lekker flesje cava en een borrelplankje bestellen, zowel mediterraans, als Aziatisch of Latijns-Amerikaans. In de winter kunnen kaasliefhebbers hier ook hun hart ophalen met een kaasfondue op basis van cava en truffelolie (!)

7. FIRMA PICKLES

Volgens de verkiezing 'Lekkerste Hamburger 2019' moet je voor een goede burger bij Firma Pickles zijn. Zij werden namelijk tweede bij deze wedstrijd en wel met hun 'bizon'dere burger'. Naast burgerrestaurant is Pickles ook een wijnbar, je drinkt hier een glaasje wit of rood die perfect bij je burger past. Je vind ze op twee locaties in de stad, in de Drieharingstraat en in de Biltstraat.

8. MR BLACK AND THE WHITE OX

Vrij nieuw in de stad is Mr Black and The White Ox in de Vleutensevaart. Dit restaurant is gevestigd in de voormalige Douwe Egberts-fabriek en bestaat uit twee delen. Mr Black is een koffiebar en lunchroom en The White Ox is een urban bistro. Hier kun je genieten van een 3-, 4- of 5-gangendiner met bijbehorend wijntje uit de met graffiti versierde wijnkamer.

Ster advertentie
Ster advertentie