Food

5 dingen die je nooit moet doen als je sushi eet

  1. Newschevron right
  2. 5 dingen die je nooit moet doen als je sushi eet

Vooropgesteld: iedereen moet lekker eten zoals hij of zij fijn vindt. Maar wist je dat er een aantal regels zijn bij het eten van sushi? Hierbij even een lesje sushi-etiquette.

5. Dipping

Om maar meteen met de meest gemaakte 'fout' te beginnen: je hoort sushirijst nooit in de sojasaus te dippen. Het is de bedoeling dat je alleen de vis een klein beetje in de sojasaus dipt.

4. Wasabi in je sojasaus

Ben jij zo iemand die een flinke hoeveelheid wasabi pakt en dit vrolijk door de sojasaus roert? Dan zullen sushichefs niet blij met je zijn. In principe is het zo dat de chef al de juiste hoeveelheid wasabi in de sushi heeft verwerkt. Als je daar extra wasabi aan toevoegt, zal de balans verstoord zijn.

3. Sushi met stokjes

Goed nieuws als je toch al niet met stokjes kon eten, want nigiri's mag je met je handen eten! Sashimi hoor je wel met stokjes te eten.

2. Stokjes in je kom steken

Als je met stokjes en uit een kom eet, dan geldt deze regel voor jou. Steek je stokjes nooit in de kom, tenzij je je tafelgenoten dood wenst. Stokjes die uit een kom steken, lijken namelijk op wierook. En dat wordt vaak gebruikt in ceremonies bij begrafenissen.

1. In een keer

Restaurants serveren soms mooie, grote, flink gevulde sushirollen, maar eigenlijk hoor je sushi altijd in één hap te kunnen eten. Een echte sushichef zou nooit een grote sushiroll maken die tien verschillende ingrediënten bevat. Sushi hoort namelijk puur en simpel te zijn.

Eet smakelijk!

Nu weet je dus hoe je sushi eigenlijk hoort te eten. Maar wees gerust, want tenzij je naar een super high class sushirestaurant in Japan gaat, zal niemand je waarschijnlijk raar aankijken als je je niet aan deze etiquette houdt. Itadakimasu!

Ster advertentie
Ster advertentie