Food

Deze 7 op films of series geïnspireerde restaurants horen sowieso op jouw bucketlist

  1. Newschevron right
  2. Deze 7 op films of series geïnspireerde restaurants horen sowieso op jouw bucketlist

Ben je naast een foodie ook een groot film- en serieliefhebber? Dan verdienen de volgende restaurants en bars waarschijnlijk wel een plekje op jouw bucketlist. Deze staan namelijk compleet in het thema van een film of serie en dat ziet er supertof uit.

1. Breaking Bad

Bij Walter's Coffee Roastery in Istanbul waan je jezelf in het drugslab uit de serie Breaking Bad. In het koffietentje, of beter gezegd koffielab, kun je naast ontbijten en koffie drinken, jezelf ook in een overall hijsen en je eigen brouwsel creëren.

Ook in Londen is een Breaking Bad inspired café. Bij ABQ flans je in een busje je eigen cocktail in elkaar.

2. Friends

Voor iedereen die voor de tiende keer begonnen is aan Friends: je moet naar Singapore! Daar heb je namelijk een café dat een complete ode is aan deze 90's-serie. Op het menu vind je onder andere een Roos & Rachel's Breakup Pizza en Chandler's Thanksgiving Chicken.

3. saved by the bell

Over de 90's gesproken, wat dacht je van Saved By The Bell? In Los Angeles is er een pop-uprestaurant dat helemaal in het teken staat van deze high school-serie.

4. FORREST GUMP

Bubba Gump Shrimp uit de klassieker Forrest Gump mag niet in dit rijtje ontbreken. Op meer dan veertig locaties over heel de wereld kan je genieten van verschillende garnalengerechten van Buford 'Bubba' Gump. "Run Forrest, run!"

5. ALIEN

In de Giger Bar sip je je alienkoffie in een interieur vol skeletten. De buitenaardse architectuur van deze bar in Zwitserland is namelijk helemaal geïnspireerd is op de film Alien.

6. harry potter

In The Cauldron kan je à la Harry je eigen toverdrankje mixen. Voor dit magische café reis je af naar Londen.

Voor een dosis Harry Potter kan je ook naar The Lockhard Bar in Toronto.

7. the shining

De Overlook Lodge in Cincinnati is met de vele bijlen aan de muur een ode aan Stephen Kings The Shining. Don't worry, de enge kids zijn nergens te vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie