STER Advertentie
STER Advertentie

Het bizarre verhaal achter het koekje dat iedereen kent

Het bizarre verhaal achter het koekje dat iedereen kent
AFP

Maandag 25 februari 2019 - 17:11 uur

|

Door:

Burç

De Petit-Beurre is dat rechthoekige koekje dat veel mensen in hun thee of koffie dippen, maar weet je ook dat er een heel bijzonder verhaal achter zit? Dit weekend verscheen dat verhaal op het twitteraccount @waaromweetikdit en die tweet werd opvallend vaak geliket en geretweet.

Petit geheimen in je koek

De Petit-Beurre lijkt een simpel rechthoekig koekje, maar let eens goed op de hoeken. Die vier hoeken die extra groot zijn, staan voor de vier seizoenen van het jaar. De volledige rand bestaat uit 52 bollen en die staan voor het aantal weken in een jaar.

Nog meer geheimen

De koek verbergt niet alleen de weken en het seizoen, want tel nu de puntjes in het midden eens? Dan kom je op een totaal uit van 24 punten, precies het aantal uren van een dag. En pak nu een liniaal, want de koek is zeven centimeter lang, precies het aantal dagen in een week. Sick he?

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

LU-weetje

Ook leuk om te weten: de Petit Beurre-koekjes zijn bedacht door biscuitproducent LU. De naam LU staat voor Lefèvre-Utile. Dat zijn de beginletters van de achternamen van een Frans echtpaar uit Nantes: Jean-Romain Lefèvre en Pauline-Isabelle Utile. Zij verkochten de koekjes tot 1887 alleen in Nantes. Hun zoon Louis nam het stokje in 1887 over van zijn ouders. Hij startte een koekjesfabriek en liet de wereld kennismaken met de koekjes die zijn ma en pa hadden bedacht.

Kende jij het verhaal achter de Petit-Beurre?

Populair op FunX.nl

  • Schokkend: Doden bij attractie die op hoge snelheid crasht

  • Dit is hoeveel geld WOO HAH-bezoekers uitgeven

  • Opgepakte Vestville-organisator betaalde $750.000 en privéjet voor Cardi B

  • Temptation Islands Rodanya in verwachting

  • Beyoncé dropt kleurrijke en krachtige clip van The Lion Kings 'Spirit'

  • Jandino gaat half jaar op vakantie: "Nu is het tijd voor Dino"

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.funx-food.41074-het-bizarre-verhaal-achter-het-koekje-dat-iedereen-kent"}