STER Advertentie
STER Advertentie

Howard Komproe proeft nieuwe 'Surinaamse bananenketchup' en dit is wat hij vindt

Dinsdag 9 april 2019 - 09:01 uur

|

Door:

Kavita

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Surinaamse bananenketchup, de gemiddelde Surinamer kent het niet. Toch is het zo op de markt gebracht. Zeer bijzonder, want het product wordt zelfs authentiek genoemd. Hoe kan dat in hemelsnaam? En wie bepaalt dat? In een een nieuwe video van Komproeven ging Howard Komproe op onderzoek uit. Nog beter, hij ging zelfs met de fabrikant in gesprek om te zorgen voor opheldering. 

cadeautje aan Surinamers?

De directeur vertelde dat de bananenketchup zoals zij het presenteren een creatieve ontwikkeling van een Surinaamse chef is. Maar dan nog roept het allerlei vragen op, want wat is er authentiek Surinaams aan? De gemiddelde Surinamer kent het niet. Wat blijkt? Ze zijn zo enthousiast over de Surinaamse smaken, dat ze die gevarieerde en uitgebreide keuken wel een recept cadeau wilden doen...

"Als er nou stond: 'nieuw product, dat wij bedacht hebben aan de Surinaamse keuken cadeau geven', dan snapt iedereen het. Maar doordat er staat 'volgens authentiek Surinaams recept', heeft iedereen zoiets van: heb ik iets gemist?" 

Filipijnen

Bananenketchup is niet helemaal een nieuwe creatieve ontwikkeling. In sommige delen van Azie, is het er namelijk al heel lang. Oorspronkelijk komt het uit de Filipijnen. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Merol heeft 'Geen Reet' en maakte daar een track over met Bokoesam

  • 10 tips om tijdens deze hitte wél fatsoenlijk te slapen

  • Rihanna haalt uit naar Trump met dit Fenty-item

  • Kickbokser Mohammed Jaraya woest nadat dokter wedstrijd heeft beëindigd

  • Dit is wat het nieuwe seizoen 'Temptation Island Vips' weer spannend moet maken

  • 'Vermiste' Caza is terecht, maar waar was hij?

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.funx-food.41614-howard-komproe-proeft-nieuwe-surinaamse-bananenketchup-en-dit-is-wat-hij-vindt"}