Food

8 bijzondere hamburgers die je in Nederland kunt eten

  1. Newschevron right
  2. 8 bijzondere hamburgers die je in Nederland kunt eten

Het is vandaag Internationale Hamburger Dag! Wat ons betreft is het elke dag Internationale Hamburger Dag, want wie kan er zo'n lekker broodje nou weerstaan? Wij in ieder geval niet en daarom verzamelden we acht bijzondere burgers die je in Nederland kunt eten.

1. Cheesy burger

Chef Diego Buik maakte ooit de duurste burger ter wereld met kaviaar, kreeft en bladgoud. Inmiddels heeft hij zijn eigen zaak in Rotterdam waar hij nog steeds bijzondere burgers serveert. Een van die burgers is die met chips en een royale kaasdip.

2. gekleurde burger

Als je het hebt over bijzondere burgers, dan behoren die van Flower Burger in Rotterdam sowieso in het rijtje. Hier hebben de burgers felle kleuren, zoals roze en blauw. Het ziet er misschien een beetje chemisch uit, maar ze worden gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. Daarnaast is alles in dit restaurant honderd procent veganistisch.

3. Beste burger

De Angry Angus van Iveau in Arnhem is dit jaar op een horecabeurs verkozen tot de beste van Nederland. De burger bevat black angus-rundvlees, mango, augurk, cheddar, barbecuesaus en gekruimelde nacho's. Wat wil je nog meer?

4. Who's this freddy

Ben jij meer van de kipburgers? Misschien is deze Flaming Hot Cheetos Burger dan wat voor jou. Op deze gepaneerde kipburger van het Rotterdamse Who This Freddy zitten pittige chipjes en kaassaus. Een echte smaakbom dus.

{instagram https://www.instagram.com/p/BwJtigxFtma/ }

5. Kimchi

The Beef Chief staat bekend om zijn Kimchief Burger. Deze kimchi burger is te krijgen in Amsterdam, maar ook op foodtrucks op verschillende festivals. Voor degenen die niet weten wat kimchi is: het is een traditioneel Zuid-Koreaans bijgerecht dat bestaat uit gefermenteerde kool.

6. Veel vlees

Als je een grote - maar dan ook echt een hele grote - eter bent, dan moet je naar Barneveld. Daar kun je namelijk terecht voor burgers met maar liefst 2,7 kilo aan rundvlees. Deze gigantische caloriebom heet de Big Daddy en is eigenlijk bedoeld als challenge. Lukt het je om de burger in één keer in je eentje op te eten? Dan kom je in de Hall of Fame.

7. Geen vlees

Dat een burger per se vlees moet bevatten om lekker te zijn, is onzin. Er komen steeds meer plekken bij waar je terecht kunt voor een goede vegetarische burger. Neem bijvoorbeeld deze dubbele plantaardige Daddy Mc Chik'n van de Vegan Junk Food Bar in Amsterdam.

8. Simit burger

Bij Simit Sarayi krijg je geen hamburgerbroodjes om je vlees, sla en tomaten mee te beschermen, maar een simit. Dat is een soort Turkse bagel. Om de simit burger te eten, moet je naar een van de Nederlandse vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Deventer.

Ster advertentie
Ster advertentie