Food

Gratis pizza als je durft te eten zonder mobiele telefoon

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Gratis pizza als je durft te eten zonder mobiele telefoon

Een pizzarestaurant in het Californische Fresno geeft gratis pizza weg! Je moet er wel iets voor doen, namelijk je telefoon wegleggen. Om precies te zijn: je mobieltje moet in een kluis van het restaurant voordat je aan de maaltijd begint.

Praat met elkaar-korting

Het pizzarestaurant noemt het praat met elkaar-korting. Als een groep met minimaal vier mensen het restaurant betreedt, dan krijgen ze de optie om hun smartphones in een locker te plaatsen. Als de telefoons tijdens de maaltijd netjes in de kluis blijven, dan krijgen ze een gratis pizza mee naar huis of een waardebon om die de volgende keer te verzilveren. Ook is er de optie om de pizza te doneren aan een dakloze.

Het goede voorbeeld

Het restaurant wil ervoor zorgen dat mensen weer met elkaar gaan communiceren. Het idee kwam van mede-eigenaar Varinder Malhi. Het viel hem op dat hij zijn mobieltje niet los kon laten en zo het verkeerde voorbeeld gaf aan zijn kinderen. Daarom begon hij daar thuis vaker op te letten en probeerde dit idee ook uit in zijn restaurant. Misschien ook een idee voor Nederlandse pizzarestaurants?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie