Food

6 x overheerlijke manieren om je kip te kruiden of marineren

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. 6 x overheerlijke manieren om je kip te kruiden of marineren

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip! Ken je dat zinnetje nog? En dat is het ook echt, want je kan losgaan met ongelooflijk veel verschillende marinades die de smaak van kip versterken. Dus, om je een beetje inspiratie te geven voor hoe je het de volgende keer zou kunnen bereiden, heeft FunX een aantal marinades op een rijtje gezet.

1. Jerk chicken marinade

Zin in een Caribische smaaksensatie? Dan is Jamaican jerk chicken echt een aanrader. De kip wordt gemarineerd met een combinatie van verschillende kruiden, waaronder nootmuskaat, kruidnagel en kaneel.

2. Kip Teriyaki

Ga je naar Japan, dan bevind je je in food heaven! En kip teriyaki maakt daar onderdeel van uit. Deze klassieke Japanse marinade is gemaakt voordat je het doorhebt. Een aantal ingrediënten die de basis vormen: sojasaus en sesamolie.

3. Honing & mosterd kip

Honing & mosterd als combinatie ken je misschien wel als saladedressing, maar het is ook heerlijk om je kip mee te marineren! En ja... De twee hoofdingrediënten hoeven niet benoemd te worden toch? De naam zegt al genoeg.

4. Mexicaanse pollo asado

Pollo asado is Spaans voor geroosterde kip. En wil je het extra lekker hebben, geef je kip dan een keertje een Mexicaanse twist! Dit is wat je nodig hebt:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

5. Kip in masala

Je zal het vast een keer - misschien wel vaker - gegeten hebben: Surinaams-Hindoestaanse kip in masala. Je weet wel, die kruiden waarvan je weet: als het op je kleding terechtkomt, gaat het er nooit meer uit. Anyway, het is zo lekker! Dus, mocht je het zelf willen maken, dan ga je zo te werk:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

6. Hummus chicken

Hummus om je kip meer smaak te geven? Hell yeah! Het zorgt zelfs voor een lekker krokant laagje als je het in de oven doet.

Ster advertentie
Ster advertentie