Food

6x kruiden die én lekker en hartstikke gezond zijn!

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. 6x kruiden die én lekker en hartstikke gezond zijn!

We houden van eten en dan natuurlijk het allermeest van de kruiden die ons eten zo lekker maken. Maar wist je dat heel veel plant- en kruidensoorten naast heel erg lekker, ook nog eens hartstikke gezond zijn? Deze 7 kun je gewoon volop in je eten verwerken zonder dat het slecht voor je is:

Gember

Gember geeft naast die superlekkere smaak aan je eten ook een positieve flow aan je spijsverteringsproces. Het bevordert de opname van voedingsstoffen, heeft ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen en kan volgens velen worden gebruikt tegen gewrichtspijn, artritis en reuma. Daarnaast zou het ook hoofdpijn en migraine kunnen verminderen.

Knoflook

Knoflook werkt ontstekingsremmend, voorkomt infecties in delen van het lichaam, helpt je immuniteit te verhogen, brengt ook je spijsvertering in evenwicht en zou helpen tegen pijn. Daarnaast is het natuurlijk gewoon hartstikke lekker in je eten!

Spinazie

Spinazie zou je gezichtsvermogen beschermen, houdt je botten gezond, zou goed werken tegen bloedarmoede en lage bloeddruk en houdt je cholesterol goed. Ze zeggen niet voor niets tegen je dat je sterk wordt van spinazie toch?!

Tijm

Tijm zorgt voor een goede bloeddruk en zou de spijsvertering op gang helpen. Daarnaast kan het helpen tegen een droge huid, zwelling, jeuk en irritatie. En mocht je verkouden zijn, dan is thijm gebruiken ook echt een aanrader!

Pepermunt

Naast dat pepermunt natuurlijk een wondermiddeltje is tegen een slechte adem, werkt ook dit goed voor je spijsverteringsstelsel en de opname van voedingsstoffen. Neem nog maar een beetje pepermunt extra...

Salie

De verhalen over de helende krachten van salie gaan al veel langer de ronde. Zo zou het kruid het geheugen verbeteren, angsten en depressie verminderen en helpen bij de genezing van wonden en snijwonden. Ook dit kruid is weer goed voor je spijsvertering en is goed voor een slechte adem. Lekker inslaan dus!

Ster advertentie
Ster advertentie