Food

9 manieren om zoete aardappel om te toveren tot een heerlijk gerecht

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. 9 manieren om zoete aardappel om te toveren tot een heerlijk gerecht

Het is tijd voor een ode aan de zoete aardappel. Deze groente (!) kent namelijk alleen maar voordelen: hij is gezond (rijk aan vezels, vitaminen en mineralen), multi-inzetbaar en ook nog een superlekker. Daarom hier 9 manieren waarop je de geliefde oranje vriend kan verwerken in een warm en comfy gerecht.

1. Gestampt

Ook al ben je geen fan van het traditionele Hollandse gerecht, met zoete aardappel wordt stamppot ineens wél lekker. Naast deze variant met vijgen en feta kun je de zoete aardappel ook stampen met geitenkaas, spinazie en pijnboompitjes.

2. In een Kapsalon

Een kapsalon is natuurlijk al dé ultieme snack, maar met zoete aardappel til je deze brakke zondag-maaltijd tot een next level. Maak hem veganproof met vegetarische kipstukjes of falafel, of ga voor deze variant met kip.

3. Gepoft uit de oven
Heerlijk en simpel: de zoete aardappel in oven laten poffen. Je kan hem op verschillende manieren vullen, bijvoorbeeld met feta en tzatziki, creme fraîche en bieslook of avocadospread en garnalen.

4. in een hartige taart

Wil je écht indruk maken? Verwerk de geliefde aardappel dan in een hartige taart. Bijvoorbeeld met yoghurt, knoflook en Parmezaanse kaas

5. Op z'n Surinaams

Zoete aardappel speelt ook een grote rol in de Surinaamse keuken, bijvoorbeeld in het gerecht heri heri. Dit bestaat uit onder andere bakkeljauw, cassave, zoete aardappel en ei. Het gaat hierbij om de witte variant van de aardappel in plaats van de oranje.

6. In een vegetarische curry

Ook als je een vegetarische of veganistische curry wil maken, is zoete aardappel hét perfecte ingrediënt. Samen met kikkererwten, spinazie, knoflook, gember, kokos en de nodige kruiden bereid je in no time een lekkere warme en gezonde maaltijd.

7. In een soep

De zoete aardappel is werkelijk van alle markten thuis, want hij is ook erg geschikt om soep van te maken. Bijvoorbeeld met pompoen, linzen, wortel of deze pittige variant met kokos.

8. Als muffins

Als je helemaal los wilt, kan je de populaire aardappel ook verwerken in een baksel zoals muffins. Meng wat pecan- en/of walnoten door het beslag voor een voedzame ontbijtsnack.

9. ALS FRIETJES

De klassieker blijft natuurlijk wel de zoete aardappel in frietvorm. Lekker knapperig met Parmezaanse kaas en knoflook, een romige avocadodip of gewoon wat good old mayonaise. Wie wordt er nou niet blij van zo'n portie gezellige oranje frietjes?

Ster advertentie
Ster advertentie