Food

Sambal, chutney of andere pepermengsels: 7 x hete smaaksensaties

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Sambal, chutney of andere pepermengsels: 7 x hete smaaksensaties

Peper, je kan er zoveel mee! Natuurlijk houdt niet iedereen van een brandende mond, maar misschien ben jij wel iemand die niet zonder kan. Overal ter wereld bestaan er mensen die verschillende pepermengsels maken, omdat een beetje tintelende tong tijdens het eten wel lekker kan zijn. En al helemaal als het goed op smaak is gebracht. Deze hete smaaksensaties doen het in ieder geval goed!

1. LAO GAN MA

De echte OG van de Chinese sambal ken je vast wel: Lao Gan Ma. Deze crispy chili in olie heb je vast wel een keer bij je bestelling van de afhaalchinees meegekregen. Zelfs de Amerikaanse worstelaar John Cena is fan van deze hete smaaksensatie.

2. Thaise sri racha chilisaus

Of je nu in Thailand bent geweest of niet, hun sri racha chilisaus ken je vast en zeker! Grote supermarkten verkopen deze chilisaus in grote getale, maar je kan er ook voor kiezen om het zelf. En dit is hoe. Niet per ongeluk in je ogen wrijven hè...

3. Birambi chutney

Deze Surinaams-Hindoestaanse chutney wordt gemaakt van de tropische vrucht birambi in combinatie met hete Surinaamse pepers. Lekker om te eten met roti, rijst met dahl of om te tosti een extra pittige bite te geven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4. Surinaamse sambal

Suriname kent vele varianten van pepermengsels. De gewone Surinaamse sambal is daar een van. Wat het eigenlijk is: gestampte pepers - de kleur maakt niet uit, maar vaak rood of geel - in combinatie met uien, knoflook, olie, suiker, citroensap en azijn.

5. Madam Jeanette Piccalilly-sambal

Hou je wel van zuur in combinatie met peper? Dan is de Madam Jeanette Piccalilly-sambal wat voor jou! Het bevat natuurlijk niet alleen peper, maar bijvoorbeeld ook augurken, uien, en azijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

6. Sambal badjak

De Indonesische sambal badjak is populair en te vinden bij alle toko's en in alle supermarkten. Het is gemaakt van rode chilipepers en kleine stukjes ui en heeft een zachte, maar toch pittige smaak.

7. Kentang Kering

Nog zo'n lekkere sambal uit Indonesische hoek. Het is iets anders dan je verwacht, want kentang kering zijn krokante fritessticks die zijn ondergedompeld in onder andere peper. En dit is hoe het gemaakt wordt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie