STER Advertentie
STER Advertentie

Hakim Ziyech maakt het Marokkaanse tajinerecept van zijn moeder klaar

Zondag 29 maart 2020 - 13:46 uur

|

Door:

Burç

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe komt Hakim Ziyech toch aan die magische passes en schoten? Ligt het misschien aan de geheime kookkunsten van zijn moeder? Ajax heeft zojuist het Marokkaanse tajine-recept van mama Ziyech gedeeld, dus probeer het vooral zelf nu je waarschijnlijk toch thuis zit. Wie weet geeft de tajine jouw ook magische krachten.

Favoriete gerecht van Hakim

Hakim vertelt in een interview op Ajax.nl dat de tajine al van jongs af aan zijn favoriete gerecht is: "Ik heb dat echt van huis uit meegekregen, het is erg lekker en typisch Marokkaans. Het smaakt goed met zowel kip, vlees als vis, het is maar net wat je wilt. Mijn moeder varieert vaak, en ik moet zeggen dat ik alle varianten even lekker vind. Mijn moeder maakt de lekkerste, haha! Misschien komt dat door de extra kruiden, die maken echt het verschil. Ik houd sowieso wel van gekruid en pittig eten."

Samen eten is belangrijk

Hakim benadrukt in het interview dat samen eten belangrijk is in de Marokkaanse cultuur, omdat het goed is voor de band met je familie. Als jongste van 9 kinderen kan je je wel bedenken dat hij veel van mijn broers en zussen niet vaak ziet. Daarom geniet hij van de momenten bij zijn moeder aan tafel in Dronten. "Je hebt lol met elkaar, en er wordt ook veel geouwehoerd. Soms is het zo gezellig aan tafel, dat we niet eens doorhebben dat we al 1,5 a 2 uur eten. Dat zijn dan de leukste avondjes."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Michelle (20) spaart zo veel mogelijk: "Ik ben niet van plan om in Nederland te blijven"

  • Sigaretten en shag in neutrale pakjes vanaf donderdag

  • Kabinet presenteert nieuwe ingrijpende coronamaatregelen

  • Wereldwijd 1 miljoen coronadoden

  • Chadwick Boseman leverde eigen salaris in om loon Sienna Miller te verhogen