FunX

ANP: Journaal maakt meer werk van jongeren

  1. Newschevron right
  2. ANP: Journaal maakt meer werk van jongeren
Samenwerking FunX
HILVERSUM (ANP) - Het NOS Journaal begint in de eerste helft van volgend jaar met een speciale website met nieuws bestemd voor jongeren. Dat meldde hoofdredacteur H. Laroes maandag op een bijeenkomst in Hilversum over de toekomst van de NOS.

Het is een lange wens van het Journaal om naast het Jeugdjournaal en de gewone bulletins ook speciale aandacht te geven aan jongeren. De website moet op termijn resulteren in een wekelijks televisieprogramma dat het karakter van een magazine moet krijgen. Nog later hoopt Laroes op een dagelijkse frequentie voor dat programma.

De site wordt in samenwerking met FunX gemaakt. Dat is een jongerenzender die in de grote steden aparte edities heeft. FunX richt zich op stadsjongeren en heeft daarbij veel succes. Voor de tv-versie wordt gedacht aan samenwerking met BNN.

Meer bulletins

Het realiseren van een 'jongerenjournaal' noemt Laroes een mooie opmaat naar het vijftigjarig bestaan van het NOS Journaal, volgend jaar. De hoofdredacteur wil verder meer bulletins gaan maken in het weekeinde, nadat is gebleken dat de doordeweekse dagjournaals goed worden bekeken.

Gemiddeld bereiken de dagjournaals op Nederland 2 dagelijks ongeveer een miljoen mensen, blijkt uit onderzoek. Laroes maakte ook nog bekend dat zijn rubriek intensiever gaat samenwerken met NOVA. Om die samenwerking te accentueren verdwijnen in de toekomst de reclameblokken tussen het tienuurjournaal en de actualiteitenrubriek van Nederland 3.

Ster advertentie
Ster advertentie