FunX

VPRO: FunX gaat publiek buiten Randstad bedienen met webradio

  1. Newschevron right
  2. VPRO: FunX gaat publiek buiten Randstad bedienen met webradio
Directeur Willem Stegeman wil netwerk van regionale zenders opbouwen

Jongerenzender FunX zal vanaf half oktober ook buiten de vier grote steden te beluisteren zijn via internet. Volgens directeur Willem Stegeman is hier veel vraag naar. Bovendien denkt hij dat het qua luistercijfers nu interessant genoeg is om een webradiostation te starten. “Eigenlijk willen we geen landelijke zender zijn, we werken toe naar een verzameling van lokale edities.”
In augustus 2002 is FunX begonnen met uitzenden in Rotterdam. Inmiddels zijn er vier regionale versies in de grote steden. Het bereik onder jongeren is hoog. Volgens een onderzoek uit juni luistert elke dag meer dan een kwart van de doelgroep dagelijks naar het station, waardoor het marktleider is.

Volgens FunX-directeur Willem Stegeman is er veel vraag buiten de vier grote steden naar de jongerenzender. Daarom is besloten via internet een landelijke versie van FunX op te zetten, FunX Plus. “Je moet hierbij denken aan een groeimodel. Internetradio is nu heel erg in opkomst, waarschijnlijk kunnen we over twee jaar zeggen dat we blij zijn met de expertise die we dan hebben opgedaan. We zullen per week bekijken welke kant het op moet gaan.” Op dit moment wordt de Rotterdamse editie al op internet gestreamd. Die trekt zo’n 3.000 luisteraars. “Als ik dat met cijfers van andere sites vergelijk, zijn wij best groot”, aldus Stegeman.

FunX Plus zal in eerste instantie het beste van de vier regionale zenders bevatten, aangevuld met ‘dingen die je liever niet op FM doet’. Stegeman: “Met een live-concert op de radio doe je een kleine groep heel veel plezier, terwijl de meeste mensen liever iets anders horen. Ook zullen we bijvoorbeeld onze talkshow herhalen. Dat doe je niet snel in de ether.”

Bron: www.3voor12.nl
Ster advertentie
Ster advertentie