FunX

De beste versiertrucs leer je van apen

  1. Newschevron right
  2. De beste versiertrucs leer je van apen
Heb jij je openingszin klaar, maar lukt het je maar niet een leuke man of vrouw te versieren? Neem dan eens een voorbeeld aan apen. Bioloog Patrick van Veen legde Fernando dinsdagochtend in 'Start' haarfijn uit welke versiertrucs hij van apen kan leren.


“Bij het zoeken van een partner speelt ons instinct een extreem grote rol”, vertelt Patrick. En apen vertrouwen in alles op hun instincten. “Die denken niet zo complex na over hoe je je wel of niet moet gedragen. Ze gaan gewoon op hun oerinstinct af en dat vertelt hen of een partner aantrekkelijk is of niet.”

Patrick legt uit: “We leren van alles over flirten en allemaal trucs om partners te versieren, maar die kennis is vrijwel nutteloos wanneer je iemand niet aantrekkelijk vindt. Een dame met iets bredere heupen dan gemiddeld wordt door mannen gezien als aantrekkelijk. Dat is eigenlijk ook heel logisch want vrouwen die extreem dun zijn en te weinig vet op hun lijf hebben, zijn slecht vruchtbaar.”



Wanneer we ons klaarmaken om te gaan stappen, maken we vaak een cruciale fout. We gaan lekker lang douchen, trekken onze mooiste kleren aan en sluiten als ‘finishing touch’ nog een lekker luchtje op. We zijn dan helemaal klaar om te gaan jagen, maar daar gaat het volgens de bioloog helemaal mis: “Ik hoop natuurlijk dat mensen deodorant blijven gebruiken. Je moet er niet aan denken dat iedereen daar mee stopt. Maar wij mensen zoeken een partner uit op geur en daar bedoelen we dan niet dat ene lekkere luchtje mee dat we opspuiten, maar lichaamsgeur. In onze okselklieren zitten bijvoorbeeld stoffen die iets vertellen over het immuunsysteem. We kiezen een partner die net een andere geur heeft dan wij zelf. ”

Niet te veel nadenken, weinig tot geen parfum gebruiken en zeker niet te dun worden. Wanneer je je aan die drie vuistregels houdt, kan het eigenlijk niet meer mislopen. Succes met flirten!
Ster advertentie
Ster advertentie