FunX

Emile Schelvis: “Feyenoord mag PSV dankbaar zijn”

  1. Newschevron right
  2. Emile Schelvis: “Feyenoord mag PSV dankbaar zijn”
Zondagmiddag verloor Feyenoord met 10-0 van PSV. De Rotterdammers keerden verslagen terug en trainer Mario Been stelde zijn positie per direct ter discussie. Voetbaldeskundige Emile Schelvis denkt dat PSV Feyenoord zondag een dienst heeft bewezen. In FunX Start vertelt hij Fernando: “Feyenoord mag PSV misschien wel dankbaar zijn.” Emile Schelvis legde in zijn wekelijkse telefoontje in Start haarfijn uit wat er allemaal mis is binnen Feyenoord. Emile: “Waar ligt het aan? Je zou kunnen zeggen dat Feyenoord last heeft Murphy’s Law: als het mis gaat, gaat het ook allemaal mis. Onterechte rode kaarten, een keeper die niet sterk was en een knieblessure voor Leroy Fer. Feyenoord heeft weinig mentale weerbaarheid en dat is ontluisterend om naar te kijken.”

Het probleem zit hem niet in de trainer of de spelers, maar in het fundament van de club. Emile: “De club is niet een en dat heeft voor grote schulden gezorgd. De mensen van het stadion zeggen ‘die club, dat is het grote stadion. Ze mogen blij zijn dat ze bij ons mogen spelen. De amateurclub heeft altijd gedacht ‘Wij zijn Feyenoord, want wij zijn de basis, bij ons is het allemaal begonnen’. En bij de profclub denken ze ‘Wij zijn Feyenoord want als wij de zaken niet goed runnen en niet de juiste spelers aantrekken, dan gebeurt er niets’. Er zitten binnen die club drie partijen die hetzelfde doel zouden moeten hebben, maar die allemaal hun eigen gebiedje afschermen en dan krijg je disorganisatie.”

Emile denkt dat Feyenoord PSV misschien wel dankbaar mag zijn voor deze nederlaag: “Er is zoveel structureel mis binnen Feyenoord. Misschien gaan de alarmbellen nu hard rinkelen en realiseren mensen zich dat ze het met elkaar op moeten gaan lossen.”

Mario Been stelde zijn functie zondag direct na de verloren wedstrijd ter discussie, maar binnen Feyenoord wil niemand hem kwijt. Technisch directeur Leo Beenhakker van Feyenoord verklaarde maandagochtend: "Hij staat bij ons totaal niet ter discussie. Dat zeg ik namens de directie, namens de raad van commissarissen en namens alle andere betrokkenen bij de club.'' De reden voor het dramatische verlies in Eindhoven is volgens Beenhakker het krappe budget om talent aan te kopen, de jonge spelers kunnen de kar niet trekken.

Ster advertentie
Ster advertentie