FunX

Mag je bullies doodschieten?

  1. Newschevron right
  2. Mag je bullies doodschieten?
Pesten en plagen wordt al jarenlang getolereerd. Er is dan ook niks mis met een beetje plagerig gedrag. Als je mensen echter te lang pest, dan kan dit traumatische gevolgen hebben. Niet iedereen wil van zich af bijten, de ene mens is nou eenmaal wat fysieker ingesteld dan de ander.

Al jarenlang wordt er campagne gevoerd om het pesten op scholen tegen te gaan. Wat opvalt is dat het niet altijd even succesvol is. De maatschappij wordt steeds geweldadiger. Er zijn minder vechtpartijen dan vroeger, maar ze zijn veel harder.

Geweld

Tegenwoordig vind men het normaal om één persoon in coma te slaan met zijn allen. Deze lafaards zijn over het algemeen te bang om in hun eentje wat te doen, dan durven ze alleen met een wapen, maar ze willen toch hun agressie kwijt.

Vaak zijn het mensen die nog nooit een goed pak slaag hebben gehad. Deze mensen denken vaak dat het allemaal wel kan. De allerzieligste lafaard maakt hier dan ook nog een filmpje van om dit op youtube te zetten. Daarom is het soms zo mooi om te zien, dat iemand die denkt dat hij misbruik kan maken van de zwaktes van een ander, zo genadeloos op zijn bek gaat.

Lekker voor je





Onzekerheid

Zoals je aan de reactie ziet van de plagers, durfden ze vooral stoer te doen toen er geen dreiging was. Toen het eenmaal fout ging, toen werden het makke lammetjes.

Mensen die anderen pesten en plagen doen dit meestal omdat ze erg onzeker zijn. Ze denken dat ze in aanzien kunnen stijgen door hun gedrag. Dit gedrag uiten ze dan in de nabijheid van mensen waarvan de pester wil dat ze tegen hem opkijken. Triest dus. Kleine kinderen zijn volwassener dan dat.

Als je in dit geval de pestende bent of je identificeert je met de pestende, is het misschien verstandig om eens naar een professional te gaan voor een goed gesprek over de problemen die je onbewust met je meedraagt.

Columbine

Het kan ook te ver gaan. Er zijn meerdere gevallen bekend wereldwijd, waarbij het pestgedrag door een groep tegen één of twee zo erg was, dat dit tot doden heeft geleid. Leraren waren er ook niet om de geplaagde jongeren bij te staan. Ook zij waren te onzeker en knepen links en rechts een oogje dicht.

Toen de jongeren eenmaal zo getergd waren dat ze met wapens op school kwamen om iedereen neer te schieten, toen werd er alleen naar de geplaagde moordenaars gewezen. Maar was dat eigenlijk wel helemaal terecht? Iemand dood maken is altijd fout, maar voor je mentaal zo ver bent, had er al lang ingegrepen moeten worden of niet?





Ster advertentie
Ster advertentie