FunX

Huil niet bij beelden uit Libië!

  1. Newschevron right
  2. Huil niet bij beelden uit Libië!
Nederlandse banken, pensioenfondsen en verzekeraars investeren in de wapenindustrie. De wapens worden vervolgens geleverd aan regimes als Libië. Met het geld dat jij op de bank hebt staan, steun je dus direct de troepen van Gadaffi! Nu je dit weet, zou je onmiddellijk je geld ergens anders moeten zetten, toch?

Tamoil
Omgekeerd zijn er veel staatsbedrijven van ondemocratische regimes die in Nederland investeren. Meest concrete voorbeeld zijn de Tamoil tankstations die in Libische handen zijn. Wil je de oorlog in Libië niet steunen? Tank dan niet bij Tamoil!



Belasting
Directeur van economisch onderzoeksbureau Profundo Jan Willem van Gelder vertelde vanochtend in Start dat er in totaal 20 miljard euro aan bezittingen in Nederland zijn van ondemocratische regimes. Daarnaast wordt er op grote schaal belasting ontweken en is Nederland een financieel doorvoerland.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/Libiewapens.mp3{/audio}


Boycot
We kunnen wel blijven praten over humanitaire hulp, vluchtelingen opvangen en hulpverleners sturen, maar is dit niet veel belangrijker? Nederland zou strenger kunnen optreden tegen foute investeringen. Wij zouden onze banken, pensioenfondsen en verzekeraars moeten laten weten dat we ons geld niet in de wapenindustrie willen investeren. Bedrijven van ondemocratische regimes kunnen we boycotten.

Misschien interesseert het je niet, maar dan zou je toch ook niet moeten huilen bij de beelden van de slachtoffers in Libië?!


Ster advertentie
Ster advertentie