STER Advertentie
STER Advertentie

Utrechtse moskee gefinancierd door Khaddafi? "Bullshit!"

Dinsdag 5 april 2011 - 11:05 uur

|

Door:

Nizar

Veel ophef gisteren in de media over een incident bij de Omar Al Farouk moskee in Utrecht. Twee medewerkers van Multiculturele Televisie Nederland (MTNL) zijn mishandeld door een groepje agressieve mafketels die liever niet gefilmd wilden worden. Dat je niet gefimd wil worden is ok, maar loop dan gewoon weg en ga niet met z'n vijftienen tegelijk twee journalisten schoppen en bespugen. Een beetje goede moslim had wel beter geweten. Maar ja, natuurlijk was er direct veel aandacht voor het incident in de Nederlandse media. Het zijn immers weer 'die moslims' die voor onrust zorgen.

Bestuur
Het bestuur van de moskee heeft laten weten agressie en geweld tegen journalisten volstrekt onaanvaardbaar te vinden. Ook vindt het bestuur dat de bezoekers van de moskee niet zomaar de schuld mogen krijgen. ''Zoals gezegd verwerpt het moskeebestuur zulk gedrag. Zij meent echter ook dat de leden en bezoekers van de Omar al Farouk moskee hier niet ten onrechte verantwoordelijk voor mogen worden gehouden.'', aldus bestuurder Abdelmajid Khairoun.

"De Khaddafi moskee"
Wat door de ophef iedereen vergeet is waar het in eerste instantie om ging. De moskee zou namelijk gefinancierd worden door Khaddafi. Vandaar dat de journalisten van MTNL naar de moskee gingen. Volgens vaste bezoeker Adil is dat verhaal 'bullshit'. Hij belde met FunX en legde uit dat het allemaal één groot misverstand is. "Het is de grootste bullshit die er maar bestaat. Weet je hoe zij daarop zijn gekomen? Voorheen zat er een imam die kwam uit Libië. Daardoor heeft de moskee onder de bezoekers de bijnaam gekregen; de Khaddafi moskee.

Volgens Adil heeft het bestuur financiering van Khaddafi ook helemaal niet nodig omdat alleen al tijdens de Ramadan genoeg geld wordt opgehaald onder de bezoekers.

Ook veroordeelt Adil de mannen die de journalisten hebben mishandeld. "Laat ik dat voorop stellen. Ik vind dat nog veel erger dan de opmerking dat de moskee door Khaddafi zou zijn gefinancierd. Dat moet echt eens een keer afgelopen zijn", aldus Adil. "Zo zitten moslims niet in elkaar", voegt hij er aan toe.

Luister hier het gesprek met Adil:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/adil_moskee.mp3{/audio}


Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Zangeres Shirma Rouse is 50 kilo afgevallen

  • Nieuw seizoen ‘Een Huis Vol’ showt grote gezinnen in quarantaine

  • Iran in rep en roer door eerwraakmoord op 14-jarig meisje

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Woede in VS na dood George Floyd door onnodig gewelddadige arrestatie