STER Advertentie
STER Advertentie

Dodenherdenking: de do's en don'ts

Woensdag 4 mei 2011 - 15:26 uur

|

Door:

Nizar

Het is vandaag 4 mei. Zoals elk jaar herdenkt Nederland dan de doden die zijn gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook wordt stilgestaan bij alle mensen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties ná WOII. In heel het land hangen vlaggen halfstok en er zijn meerdere herdenkingsdiensten. De bekendste is natuurlijk die op de Dam in Amsterdam waarbij koningin Beatrix jaarlijks een krans legt. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen.

Don'ts
Nu denk jij misschien: ik heb die Tweede Wereldoorlog helemaal niet meegemaakt dus f*ck it, wat kan mij die hele dodenherdenking nou schelen. Tja, beetje simpel als je zo denkt maar mocht dat inderdaad het geval zijn, hierbij dan toch even een advies. Als je thuis bent, prima. Daar doe je maar wat je zelf wil. Maar als je om 20.00 uur buiten bent, toon dan ajb respect voor mensen die wél herdenken. Ga niet schreeuwend over straat lopen, zet je telefoon op stil, laat geen harde muziek uit je speakers pompen en oh ja, ga vooral niet met kransen voetballen. Hou gewoon even twee minuten je mond. Simpel toch!

Do's
Maar het is natuurlijk verstandiger om gewoon wel te herdenken. Denk aan die miljoenen joden die zijn gedood tijdens de Tweede Wereldoorlog, aan de honderdduizenden doden die zijn gevallen tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië, de miljoen hutu's en tutsi's die omkwamen in Rwanda en de vele burgerdoden in het Midden-Oosten. Toon respect en herdenk!

Populair op FunX.nl

  • Drake deelt voor het eerst foto's van zijn schattige zoontje Adonis

  • Eddy Zoëy neemt Chinezen coronavirus kwalijk

  • Waarom horen we zo weinig over het coronavirus in Afrika?

  • 8D audio is de perfecte manier van muziek luisteren in quarantainetijd

  • Mo (29) is piloot: "Ik weet niet of ik word doorbetaald"

  • Dalgona coffee: waarom de hele wereld dit drankje maakt