FunX

Vrouw van Dutroux vervroegd vrij? Beter!

  1. Newschevron right
  2. Vrouw van Dutroux vervroegd vrij? Beter!
Sinds 1996 zit Michèle Martin vast. Officieel zou ze nog 15 jaar moeten zitten, omdat haar straf in totaal 30 jaar is. Ze is de ex van de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux. Zij wist precies wat haar ex-man deed, maar greep nooit in. Zelfs toen hij al opgepakt was, liet ze de meisjes die nog in de kelder zaten gewoon doodgaan.

Strafrecht
Hoe kan het dan dat ze vervroegd vrijkomt zou je denken? Volgens de Belgische wet heb je recht op vervroegde vrijlating als je een derde van je straf hebt uitgezeten. Na tien jaar heeft Michèle Martin dan ook een verzoek ingediend daarvoor. Dat verzoek en de twee erna zijn afgewezen. Maar het verzoek wat er nu ligt is toegewezen. Om dat in de toekomst te voorkomen, zal eerst de wet aangepast moeten worden.

Klooster
De voorwaarde voor de vrijlating is dat ze in een klooster gaat wonen. Het klooster in Frankrijk waar Martin zelf graag naartoe wil, wil haar wel ontvangen. Alleen Frankrijk zelf wil de ex van Dutroux niet binnenlaten. Familie van de slachtoffers is ontgoocheld. Maar stel dat ze nog vijftien jaar in de gevangenis blijft. Haar geestestoestand zal er niet beter op worden. Dan is het toch veel slimmer om haar nu naar het klooster te laten gaan. Daar kunnen mensen haar in de gaten houden en kan ze haar leven beteren. Right?

Beter nu vrijlaten en controleren, dan over 15 jaar vogelvrij de maatschappij in sturen!









Ster advertentie
Ster advertentie