FunX

Sexy, zo’n negenjarige in een bikini

  1. Newschevron right
  2. Sexy, zo’n negenjarige in een bikini
Als het goed is krijg je al de kriebels bij het lezen van de kop van dit artikel. Toch wordt er kinderkleding gemaakt die seksuele kenmerken heeft. Een Amerikaanse studie toont aan dat 30% van de kinderkleding in de VS als sexy kan worden bestempeld. Te korte truitjes, roze leggings met tijgerprint en zelfs tangaslipjes voor kleine meisjes zijn op de markt gebracht. Wie komt er nou op het idee om opgevulde bikini’s te maken voor meisjes die nog geen borsten hebben?

Schuld
Kennelijk is er vraag naar sexy kleding voor jonge meisjes. Daarmee komen we al snel bij de ouders die dat spul kopen voor hun kleine meid. Misschien denk je dat het schattig is wanneer je dochtertje er bij loopt als een kleine versie van jou wanneer je uitgaat.. it’s not! Is het wellicht een logisch gevolg van de sexualisering op de televisie? Kijk maar naar de Kids Top 20 waar vrolijk meegezongen wordt met Rihanna: ”Come on boy are you big enough?"

Oplossing
Kinderkleding begint er steeds meer uit te zien als kleding voor volwassenen. Blijven we dit met blote ogen aanzien? Of gaan we ervan uit dat elke ouder verantwoordelijk genoeg is om het niet te kopen?

Ster advertentie
Ster advertentie