FunX

Openbaar Vertraagd

  1. Newschevron right
  2. Openbaar Vertraagd
Het openbaar vervoer gaat weer eens staken. Alsof het niet erg genoeg is dat het steeds drukker en duurder is. Daarnaast zijn we wel gewend aan vertraging, uitval en andere ellende. Maar die stakingen mogen best ophouden.

Bezuinigingen

Net als bij alle andere bedrijven in de wereld moet er bezuinigd worden in de openbaar vervoer sector. Natuurlijk gun je niemand het verlies van een baan. Iedereen hoort te kunnen genieten van zijn welverdiende vergoeding en natuurlijk is het niet leuk om er qua leven op achteruit te gaan. Maar het is helaas niet onoverkomelijk.

Last

Het was pas weer raak. De ov-sector deed aan "publieksvriendelijke" stakingen. Ze staakten in de ochtendspits, wat daar "publieksvriendelijk" aan is, dat begrijp ik niet echt. Wanneer je besluit om drie dagen vol te gaan staken, dan gaat die vriendelijkheid vol gas het raam uit.

Afhankelijk

Wanneer je afhankelijk bent van het openbaar vervoer, dan moet je met een beetje pech dus wel vrij nemen omdat je niet op je werk kan komen. Er zullen zelfs werknemers zijn die hier geen genoegen mee nemen. Dus indirect brengen de stakers een aantal mensen in een benarde positie. Maar, alles in de naam van opkomen voor je eigen baan.

De lul

Dus als je straks weer vast staat op een of ander lullig perron en je staat te wachten op een metro die niet gaat komen, bedenk je dan dat jouw leed voor een goed doel is. Jouw pijn ondersteunt een goed doel.

Nou maar hopen dat je niet spontaan naar het ziekenhuis moet en dat er een baas is die onder de indruk is van deze goedgekeurde staking. Dan ben je in ieder geval niet voor niets de lul, toch?
Ster advertentie
Ster advertentie