FunX

Auke Piek (Director Industrial Concepts Royal Haskoning) wil motiveren

  1. Newschevron right
  2. Auke Piek (Director Industrial Concepts Royal Haskoning) wil motiveren
Twee jaar lang verkocht Auke Piek (39) tijdens zijn studie Vietnamese loempia’s op studentenfeestjes die hij in grote partijen inkocht bij de loempiaboer. Een echte ondernemer dus, maar Auke besloot uiteindelijk toch wat met zijn studie Mijnbouwkunde en Petroleumwinning te doen. Sinds vijf jaar werkt hij voor Royal Haskoning, een technisch adviesbureau, als Directeur Industrial Concepts.

Opklimmen

Auke begon zijn werkende leven bij het advies- en ingenieursbureau Tebodin als Proposal Manager. Daar deed hij na een jaar een voorstel aan de directie voor een nieuwe afdeling, waarvan hij aan het hoofd kwam te staan. Dat hij telkens opklom in functie, was geen doel op zich, maar leidinggeven zit wel in hem.

Evacuatie
Eind maart kwam Aukes werkgever in het nieuws, toen een ingenieur van het bedrijf geëvacueerd werd uit het onrustig geworden Libië. Tijdens die evacuatiepoging werden drie Nederlandse militairen gevangengenomen door het Libische leger. De reactie van Royal Haskoning op alle erna ontstane commotie, lees je hier.

Leermoment
Auke reist veel voor zijn werk en of dan wel eens bang is, vertelde hij op zondag 22 mei in Hi5. Tussen 17 en 19 uur hoor je ook wat hij heeft geleerd van de uitspraak ‘Je hebt niet voor niets twee oren en een mond’ en wat hij precies doet als Directeur Industrial Concepts.

Vacature
Royal Haskoning heeft medewerkers in meerdere Nederlandse steden en ook vestigingen in het buitenland. Naast veel technische functies, heeft het bedrijf ook vacatures voor functies die daar niets mee te maken hebben. Auke nam zo'n vacature mee, hij was op zoek naar een Junior Salarisadministrateur. Luisteraar Anuschka solliciteerde live in de uitzending. Waarom ze vond dat zij geschikt is voor de baan, hoor je hieronder, net als de rest van de show.

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201105221700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie