FunX

Khaled heeft ballen!

  1. Newschevron right
  2. Khaled heeft ballen!
Je moet het maar durven, in een land waar je direct in de gevangenis belandt zodra je de kritiek hebt op de regering, midden op straat tegen internationale media je ongenoegen uiten over het regime. De Saudische vader van vier kinderen en leraar Khaled Mohamed deed het. En inderdaad, tot de dag van vandaag zit hij in de gevangenis.

#11maart
Khaled's verhaal begint op 11 maart. Aangemoedigd door de demonstraties in andere Arabische landen hadden Saudische jongeren via Facebook opgeroepen om op deze dag te demonstreren. De verwachtingen waren hooggespannen maar uiteindelijk kwam er niemand opdagen. De angst om te worden opgepakt of zelfs te worden gedood was te groot. Niet zo gek, want op de afgesproken plek stonden alleen maar agenten en leden van de Saudische veiligheidsdienst.

Ballen
Maar één man had schijt: Khaled. Hij had de ballen om op de cameraploeg van de BBC af te stappen en ondanks de aanwezigheid van agenten zijn verhaal te doen. "Ik ben hier omdat ik een vrij mens ben en ik wil mijn mening uiten. Zie je al die agenten om me heen? Denk je dat ze hier zijn om de boel mooier te maken?". zegt hij wanhopig. Check de video om te zien hoeveel lef Khaled heeft.



Gevangenis
Kort na het interview is Khaled weken lang zoek geweest. Inmiddels heeft zijn broer laten weten dat hij inderdaad in de gevangenis zit. Wanneer hij vrij komt weet niemand.
Ster advertentie
Ster advertentie