STER Advertentie
STER Advertentie

Liever geen collega met hiv?

Vrijdag 27 mei 2011 - 12:21 uur

hivStel je voor: je hebt een collega waarmee je het goed mee kan vinden. Jullie werken leuk samen en lunchen dagelijks gezellig met elkaar op het werk. Zo nu en dan wisselen jullie zelfs collegiale knuffels uit. Dan onthult deze gewaardeerde collega dat hij/zij besmet is met hiv. Zou je dan nog op dezelfde manier met je collega omgaan?


Werkgevers

De meeste werkgevers willen in ieder geval iemand met hiv niet vast in dienst nemen, blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van het Aids Fonds. 8 op de 10 werkgevers vinden dat er in een sollicitatiegesprek vermeld moet wanneer een persoon besmet is met hiv. Je begrijpt dat de baan dan eerder gaat naar een gezond persoon. Of is dat niet begrijpelijk?

Angst
De werkgevers zijn vooral bang voor veel ziekteverzuim. De angst dat een gezonde collega wordt geïnfecteerd speelt ook een rol. Onterecht volgens het Aids Fonds. Als de normale richtlijnen worden aangehouden wordt het virus niet overgedragen. Dankzij goede medicijnen is een hiv-besmetting een chronische ziekte geworden. Je hoeft er niet aan dood te gaan.

Onwetendheid
Het kan zo zijn dat wanneer jij erachter komt dat je gewaardeerde collega besmet is met het virus de omgang met elkaar drastisch verandert. Ruim 1 op de 10 mensen heeft liever geen collega met hiv. Hoe zit dat met jou? Zou je met een lekker gevoel naar je werk kunnen gaan wetend dat je collega besmet is? En hoe zit het met jouw kennis? Wist jij dat je gerust een drankje kan delen met iemand die besmet is met hiv?

Als jij je verdiept in het hiv- virus kom je erachter dat iemand die is besmet een redelijk normaal leven kan lijden. Maar als de mensen om je heen bang voor je zijn wordt het moeilijk!

Populair op FunX.nl

  • Akwasi opnieuw bedreigd nadat foto's van zijn huis op Facebook zijn gedeeld

  • Banken scherpen criteria voor hypotheken nog verder aan

  • Deze Temptation 2020-verleider is vader geworden

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Politie bevestigt: lichaam Naya Rivera gevonden in meer in Californië

  • Jongen (14) neergestoken in Rotterdam, twee meisjes (17) aangehouden