FunX

K1-koning Ernesto Hoost lachte om crimineel voorstel

  1. Newschevron right
  2. K1-koning Ernesto Hoost lachte om crimineel voorstel
Viervouding K1-winnaar Ernesto Hoost schoof maandagochtend bij Fernando aan in FunX Start om over zijn biografie 'De Kickbokser' te vertellen. De vechtersbaas vertelde uitgebreid over zijn carrière en het slechte imago dat aan de vechtsport kleeft. Volgens Ernesto is dit onterecht: “Wat daar gebeurt, gebeurt overal.”


'Netwerkbijeenkomsten van de georganiseerde misdaad'
Na een massale vechtpartij bij een kickboksgala in Hoorn afgelopen maand, ligt het imago van de vechtsport weer onder vuur. In 2010 dreigde de Amsterdamse burgermeester Eberhard van der Laan alle freefight – en kickboksgala’s uit zijn stad te weren omdat het ‘netwerkbijeenkomsten van de georganiseerde misdaad’ zouden zijn. Zo ver is het niet gekomen en de burgermeester lijkt iets te zijn bijgedraaid.

Vorige week nam Van der Laan het eerste boek van de biografie ‘De Kickbokser’, een boek over het leven van Ernesto Hoost, in ontvangst. Ernesto vond het heel sportief dat de burgermeester het boek in ontvangst kwam nemen: “Ik heb hem een aantal weken voor de presentatie nog gesproken en toen zei hij ‘ik ben niet tegen jullie als vechtsporters, maar wel tegen wat er daar gebeurt.’”

In 2009 publiceerde de politie een bestuurlijke rapportage waaruit bleek dat de tribunes van vechtsportgala’s vol met bekende criminelen, maar Hoost wil dit graag nuanceren. “Ik zal niet ontkennen dat er een link is”, vertelt hij Fernando. “Vechtsport en criminaliteit zijn altijd hand in hand gegaan.” Maar daar voegt hij wel aan toe dat de tribunes voor 95% vol zitten met liefhebbers, mensen die gewoon graag komen kijken.

"Bodyguard"
Wanneer Fernando Ernesto vraagt of hij wel eens gevraagd is iets crimineels heeft gedaan komt hij met een mooi verhaal op de proppen: “Als je een vechter naast je hebt lopen, straal je meer kracht uit en zal je minder aangevallen worden. Ik ben in de jaren ’80 wel eens benaderd om met iemand mee te gaan die een deal ging doen, dan kon ik mee als bodyguard. Ik heb die persoon uitgelachen en daarna ben ik nooit meer benaderd.”

Wil je het hele interview met Ernesto Hoost terug horen? Dat kan hier:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/ernestohooststart.mp3{/audio}

Ster advertentie
Ster advertentie