FunX

Dilemma: Beyonce of je moeder?

  1. Newschevron right
  2. Dilemma: Beyonce of je moeder?
Als klein meisje groei je op met verschillende eisen waaraan jij als vrouw zou moeten voldoen. Onafhankelijk, maar geen einzelgänger. Intelligent, maar wel bedeesd. Welbespraakt, maar niet brutaal. Succesvol, maar niet hoogmoedig. Gelden die eisen nu nog steeds?



Respect

Tijdens de opvoeding wordt je meegegeven dat jij je als vrouw ten eerste heel netjes moet gedragen, nog los van dat je mensen met “u” moet aanspreken. Op feestjes is het belangrijk je vrouwelijk en niet te sexy te kleden en het dansen heel rustig te houden. Het stempel van slet heb je liever niet! Moeders geven altijd mee: studeer goed (je diploma is per slot van rekening je eerste vriend), werk hard, gedraag je verantwoord en je zult het respect van mensen/ mannen krijgen. De mensen tegen wie jaren geleden werd opgekeken, waren Paula Abdul, Janet Jackson, Gloria Estefan en zelfs een controversiële Madonna die toen wel spraakmakende teksten had maar er nog redelijk braaf uitzag … dat waren nog eens (on)schuldige tijden, zucht!



Rolmodellen

Na een middagje MTV kijken lijkt het alsof tijden zijn veranderd. Lady Gaga, Rihanna, Nicole Scherzinger en Beyonce zijn de rolmodellen van vandaag. Dames die in ondergoed dansen en kruipen terwijl ze zwoel in de camera kijken schijnen nu “in” te zijn. Als het nou allemaal domme vrouwen waren die geen macht, invloed of talent hadden dan was het begrijpelijk geweest. Maar het zijn stuk voor stuk hele intelligente, getalenteerde, prachtige vrouwen waar iedereen naar op kan kijken.

Dilemma

Dus kom je voor het volgende dilemma: luister je naar je lieve mama en word je een lief verzorgend, succesvol maar minder opvallend meisje in de maatschappij? Of volg je de raad van Beyoncé op en kan je de wereld daarmee domineren? Je moet dan wel al je schaamte opzij zetten, je schaars(er) gaan kleden, je wulps(er) over de dansvloer wurmen en mannen toch echt wel duidelijk gaan maken dat jij alles wat zij kunnen, veel beter kan. Braaf en gehoorzaam zijn of als seksobject de wereld domineren? Wat een dilemma!
Ster advertentie
Ster advertentie