FunX

Faiza Dadi (Operationeel Directeur de Baak) voelt zich geen rolmodel

  1. Newschevron right
  2. Faiza Dadi (Operationeel Directeur de Baak) voelt zich geen rolmodel
Faiza Dadi (41) kwam als driejarig meisje vanuit Algerije naar Nederland. Tijdens haar studie Arabische Taal en Cultuur had ze een baan als receptioniste bij een zakenbank. Door haar nieuwsgierigheid en kijk op de bankwereld werd ze daar gevraagd om teamhoofd te worden van een afdeling. In 2008 zei ze de financiële sector vaarwel om Operationeel Directeur te worden bij leiderschapscentrum de Baak. De Baak zoekt een eventmanager en op zondag 5 juni kon jij in Hi5 live solliciteren op die functie.
Niveau

Faiza begon de middelbare school op de mavo. In die tijd werden de kinderen van eerstegeneratieallochtonen op school vaak onder hun eigenlijke niveau geplaatst. Faiza’s moeder wilde graag dat ze verder leerde en daarom rondde ze ook de havo en het vwo af. Na twee jaar Arabische Taal en Cultuur te hebben gestudeerd, stopte ze ermee. Via haar baan als receptioniste bij een bank, groeide ze door tot managementniveau.

Switch
Na banen als directeur van de VSB bank (Zaandam), general manager bij een leasebedrijf en secretaris van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Delta Lloyd, dacht Faiza na over wat de volgende stap in haar carrière zou zijn. Ze twijfelde of ze de financiële wereld moest verlaten, toen ze een baan bij de Baak aangeboden kreeg. Ze zei ja en sinds 2008 is ze COO bij het leiderschapscentrum.

Solliciteren
Wat ze doet als COO bij de Baak en waarom ze een betrouwbaar imago zo belangrijk vindt, vertelde ze op zondag 5 juni in Hi5 tussen 17 en 19 uur. Faiza nam ook een vacature mee van de Baak voor eventmanager. Luisteraar Josephine heeft Vrijetijdsmanagement gestudeerd en vond zichzelf de geschikte persoon voor de functie. Hoe ze zichzelf aan Faiza 'verkocht', hoor je hieronder, net als de rest van de uitzending:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201106051700.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie