STER Advertentie
STER Advertentie

FunX hypocriet?

Vrijdag 3 juni 2011 - 11:19 uur

Zoals je misschien wel is opgevallen kan je de laatste tijd meer artikelen lezen op FunX met maatschappelijke inhoud. Hierin worden onderwerpen behandeld van dierenbeulen tot hooliganisme en van anti-semitisme tot pedofilie. Maar is FunX in sommige gevallen wel de partij die mag praten?

Eenie Meenie

Het is natuurlijk een nobel streven om mensen een spiegel voor te houden om ze bewust te maken van bepaald gedrag. Coma zuipen is niet voor iedereen leuk en sletterig gedrag is niet iets om te stimuleren in het openbaar, maar hoe ver trek je dit door?

Als je terecht tegen de verheerlijking van seksualiteit van jonge meisjes bent, moet je dan als radiostation het nummer "Eenie Meenie" draaien? Als je vindt dat Beyoncé een gemixt signaal uitzend door te zeggen dat naakte vrouwen de wereld runnen, moet je het dan wel draaien?

Dubbele Moraal

In hoeverre kom je serieus over als je nette normen en waarden verdedigt terwijl de diXte een nummer is waarin het goed gebeft worden een grote rol in neemt. Zo promoot KeSha het keihard zuipen tot je niet meer kan en schiet Rihanna graag mannen dood.

Is die dubbele moraal een onderdeel geworden van deze maatschappij en zijn we hier ten onrechte gewend aan geraakt of is de brenger van de boodschap juist ook de persoon die de discussie moet aanwakkeren?

Populair op FunX.nl

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

  • Onrust in Turkije na invoering controversiĆ«le nieuwe wet

  • Jada Pinkett Smith: "Vroeger had ik een pornoverslaving"

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Jada Pinkett (46) post sexy bikinifoto om man Will Smith terug te pakken