FunX

Homo angst?

  1. Newschevron right
  2. Homo angst?
Afgelopen week was rapper Sef te gast in de FunX HipHop show 'Wat Anders' van Venz & Jiggy Djé. Hierin had hij het onder andere over de onwetendheid van sommige mensen die homo's haten. Zijn algemene instelling was dat mensen moeten kunnen doen wat ze zelf willen.

Vrijheid van seksualiteit

Naast die vrijheid van seksualiteit ging hij vooral in op de antipathie die vanuit de hiphopwereld kwam ten opzichte van homoseksualteit. Rappers zijn vooral bang om homo genoemd ( niet op klikken ) te worden en zouden daarom niet uitkomen voor een daadwerkelijke onverschilligheid ten opzichte van homosensuelen.

Homogeur

Daarnaast hekelde hij de onwetendheid van sommige fanatieke homofoben. Hij noemde de homohater die Dolce & Gabanna draagt of DSquared. Homobashers in Gianni Versace kleding met Jean Paul Gaultier aftershave.

Dan kunnen we nog even doorgaan met Alexander McQueen, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani en Calvin Klein. Ook zijn er honderden trends die hun weg de straat op hebben gevonden via homoseksuele fashionista's.

Macho-cultuur

Kan je dit als homohater goedpraten door jezelf onwetend te noemen of is het misschien tijd om die overdreven macho cultuur aan de kant te zetten en iedereen in zijn waarde te laten?

Beluister hier het interview met SEF:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/SEF_Wat_Anders.mp3{/audio}




Ster advertentie
Ster advertentie