FunX

#Telmee: Kabinet stopt met subsidie FunX

  1. Newschevron right
  2. #Telmee: Kabinet stopt met subsidie FunX
We wisten het eigenlijk al maar het is nu officieel. Het huidige kabinet stopt na 2012 met het financieren van FunX. Dat staat in een brief van Minister Bijsterveldt (CDA) aan de Tweede Kamer. "Het kabinet beëindigt na afloop van de huidige convenantperiode (eind 2012) tussen de grote steden en de rijksoverheid, de structurele investering in specifieke minderhedenprogrammering op lokaal niveau (MTNL en FunX)", zo staat er te lezen.

De multiculturele samenleving is volgens Maxime Verhagen mislukt en donderdag werd al bekend dat de regering 'afstand neemt' van de multiculturele samenleving. Bovendien moet er 200 miljoen bezuinigd worden bij de Nederlandse Publieke Omroep, waar FunX onderdeel van uitmaakt. Echt verrassend is de stap van het huidige kabinet dus niet.

Volgens FunX-mediadirecteur Cherylla Ganpatsingh heeft het stoppen van de subsidie nog geen gevolgen voor de luisteraars: "Funx blijft het merk dat het was en zal altijd kracht blijven uitstralen. Zeker in de politieke omstandigheden waarin we nu zitten is FunX juist het tegengeluid. FunX laat zien dat multiculturaliteit absoluut een meerwaarde heeft en geslaagd kan zijn. Dat zal ondanks de bezuinigingen overeind blijven".

FunX op Radio Rijnmond
Ster advertentie
Ster advertentie