FunX

'FunX-doelgroep heeft al genoeg zendtijd in Opsporing Verzocht'

  1. Newschevron right
  2. 'FunX-doelgroep heeft al genoeg zendtijd in Opsporing Verzocht'
“Ik begrijp niet waarom er nog steeds geld gaat naar dat Afrikaanse radiostation." “Gauw opdoeken, misschien is er dan een kans dat ze weer normaal Nederlands leren spreken", “Afschaffen die pvda-propagandistische subsidieput”, “Jeweettogh, dat is die radiozendertje voor kansarm volk", “Afschaffen! De doelgroep heeft al genoeg zendtijd in Opsporing Verzocht", “FunX is een hobby van een paar overjaarde, zichzelf noemende rappers.”

Tja, het is misschien even schrikken als je dit soort opmerkingen leest. Het zijn reacties van nou niet bepaald heel ruimdenkende mensen op sites als Powned.tv en GeenStijl.nl op het bericht dat FunX misschien verdwijnt. Mensen die geen idee hebben waar FunX voor staat, mensen die bovendien niet eens de moeite nemen om FunX ook maar een beetje te leren kennen.

Ze hebben geen oog voor het feit dat FunX jongeren met verschillende roots samenbrengt middels onderscheidende muziek uit alle windstreken. Dat FunX jongeren serieus neemt en ze een stem geeft op radio en internet. Dat FunX maatschappelijke onderwerpen aankaart waar jongeren wat aan hebben. Dat afkomst bij FunX geen issue is, maar veel belangrijker is wie je bent en waar je voor staat. Waar respect is voor jongeren die meedoen aan de Ramadan, Divali vieren of elke zondag naar de kerk gaan.

Maar nee, dat boeit allemaal niet. Het is iets met 'allochtonen','multiculti' en 'linkse subsidieslurpers', dus moet het weg. Het liefst zo snel mogelijk.

Nou dan hebben we goed nieuws voor ze. Ons huidige kabinet denkt er niet veel anders over. De multiculturele samenleving is mislukt en we doen er afstand van. Voor diversiteit is geen aandacht meer. Geen subsidie meer voor 'de minderhedenprogrammering' van FunX en die frequenties die ze hebben nemen we ze ook af. Opgeruimd staat netjes!

Het is één van de gevolgen van het politieke klimaat waar we anno 2011 in zijn beland. Een klimaat waarin bepaalde politici dag in dag uit een deel van de eigen bevolking systematisch mogen beledigen en kleineren. Een klimaat waarbij andere politici stilzwijgend toekijken in ruil voor hun eigen machtsbehoud. Een klimaat waarin een steeds groter wordend deel van de Nederlandse bevolking zich hierdoor gesterkt voelt om ook te mogen haten en te beledigen. Gevolg: verdere polarisatie tussen bevolkingsgroepen en tussen links en rechts Nederland, waarbij nauwelijks nog ruimte is voor wederzijds respect en normaal debat.

Nee, in zo'n Nederland willen wij niet leven! Het wordt tijd dat de meerderheid van de Nederlandse burgers en politici die wel graag in een verdraagzaam land leven van zich laten horen. Gebeurt dat niet, dan zal Nederland steeds verder afglijden naar een land vol haat en wederzijds wantrouwen. Juist in deze tijd is een zender als FunX daarom harder nodig dan ooit te voren! XsupportFunX! Jij ook?

Ster advertentie
Ster advertentie