FunX

Peter Rijsewijk (oprichter managementbureau PUURee) gaat op gevoel af

  1. Newschevron right
  2. Peter Rijsewijk (oprichter managementbureau PUURee) gaat op gevoel af
Peter Rijsewijk (43) wilde na het vwo niet doorstuderen, dus ging hij fulltime aan de slag als filiaalmanager. In een van die winkels leerde hij stand-up comedian Howard Komproe kennen. Hij werd manager van het comedygezelschap Freshwagon, waar onder andere Howard bij zat. Sinds 2002 heeft Peter zijn eigen advies- en managementbureau voor artiesten, PUURee. Daarvoor zocht hij op zondag 7 oktober in Hi5 een stagiair Marketing.

Switch
Na elf jaar stopte Peter met zijn werk in de detailhandel om Human Resource Manager te worden. Omdat hij niet gelukkig van werd van zijn werk, hield hij daar na een jaar mee op. Howard Komproe vroeg Peter toen of hij geen fulltime manager wilde worden van hem en andere comedians, iets dat hij al deed naast zijn baan als Human Resource Manager. Hij deed dat eerst bij de Cultuurfabriek, maar besloot voor zichzelf te beginnen en richtte PUURee op.

Werkdag
Inmiddels verzorgt PUURee het management van meer dan 10 artiesten, waaronder Roué Verveer, Murth Mossel en Soundos. Waarom Peter zich nooit heeft afgevraagd waar hij aan begon, hoe zijn werkdag als manager van artiesten eruit ziet en hoe hij de naam PUURee heeft bedacht, vertelde hij op zondag 7 oktober in Hi5 tussen 17 en 19 uur.

Solliciteren
Hij nam ook een stageplek mee van PUURee, hij zocht een stagiair voor de afdeling Communicatie & Marketing. Luisteraar Eva zit in het derde jaar van haar studie Reclame, Marketing en Communicatie en had wel interesse. Hieronder hoor je of ze op gesprek mag komen bij PUURee, net als de rest van de show:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201110071700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie