FunX

FunX-luisteraar vindt uitgaan te duur

  1. Newschevron right
  2. FunX-luisteraar vindt uitgaan te duur
In CritiX spraken FunX-luisteraars, dj's en organisators over uitgaan in 2012. Volgens de meesten is het uitgaan een stuk duurder geworden, sinds de omzetbelasting (btw) omhoog is gegaan. Daarnaast moeten clubs meer hun best doen om klanten te trekken. In de afgelopen twee jaar sloten 60 Nederlandse discotheken de deuren.

Op de FunX-app gaven 141 luisteraars aan dat ze het eens zijn met de stelling: 'Als uitgaan nog duurder wordt, blijf ik voortaan thuis'. Slechts 49 mensen klikten op 'oneens' op hun smartphone. Ook op FunX.fm en Facebook.com/FunXFM gaven veel luisteraars aan dat ze afhaken, als de uitgaansprijzen verder stijgen.

Duurder
In het programma CritiX (ma t/m do 21.00-23.00 uur) zei organisator/dj Prime dat de entreekaartjes tegenwoordig vaak duurder zijn, door een btw-verhoging.

Prime: "De btw op entreekaartjes is van 6 % naar 19 % verhoogd door de regering. Wij hebben de entreeprijzen niet verhoogd maar veel andere organisaties wel. Als je het niet doet, heb je minder inkomsten."

Ook taxichaffeur Louie, merkt dat zijn klanten minder geld overhouden. "Wij hebben de taxiritten binnen Den Haag verlaagd naar 7.50 euro. Hopelijk volgen de clubs ons voorbeeld. Want steeds meer mensen pakken zelf de auto (met een slok op) en dat is gevaarlijk."

Kieskeuriger
MC Shockwave ziet dat feestgangers kieskeuriger worden: "Waarom zou je 50 euro uitgeven aan het concert van één artiest, terwijl je op een festival meerdere artiesten kan zien?"

Beluister hier enkele reacties:


Wat vind jij? Is uitgaan duurder geworden? Of zijn we krenterig geworden vanwege de economische crisis?


Ster advertentie
Ster advertentie