FunX

Diversiteit bij de FNV

  1. Newschevron right
  2. Diversiteit bij de FNV
Desiree van Lent is adviseur diversiteit bij FNV Bondgenoten. Haar taak is ervoor te zorgen dat de organisatie een afspiegeling is van de maatschappij. Ze zou het "heel vervelend" vinden als er in het bestuur van De Nieuwe Vakbeweging straks alleen mannen van 50+ zitten. Afgelopen zondag 26 maart vertelde ze haar verhaal in Hi5!

Rechtvaardigheidsgevoel

Desiree groeide op met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Dat kreeg ze van haar ouders mee. Altijd andere mensen willen helpen en ervoor zorgen dat iedereen gelijk behandeld wordt. Op de basisschool vond ze het al erg belangrijk dat een klasgenoot die vaak slechte cijfers haalde maar nu een dikke zeven kreeg, daar goed voor beloond werd. Ze had passie om mensen iets te leren en wilde graag juffrouw worden. Ze werd actief binnen de vrouwenbeweging, de politiek en de vakbond, waar ze carrière maakte.

Iftar
Wat Desiree erg belangrijk vindt, is dat mensen elkaar ontmoeten. De iftars die FNV elk jaar organiseert zijn daar een voorbeeld van. Het geeft volgens haar aan dat "in tijden waarin spanningen bestaan tussen verschillende bevolkingsgroepen, ook veel mensen heel respectvol met elkaar om kunnen gaan". Zij ziet daarin voor de FNV een grote rol!

Beluister hieronder de uitzending!
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201203251700.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie