STER Advertentie
STER Advertentie

Helderziende voorspelde val van kabinet door PVV

Maandag 23 april 2012 - 13:00 uur

|

Door:

Burç

Daisha, helderziende, FunXHelderziende adviseur Daisha voorspelde in januari bij FunX dat het kabinet zou vallen door de PVV. Zaterdag kreeg ze gelijk toen Geert Wilders de stekker uit de onderhandelingen in het Catshuis. Presentator Fernando belde vanochtend met Daisha en vroeg haar naar nieuwe voorspellingen rondom de Nederlandse politiek.

Paars kabinet

Daisha voorspelde in januari het volgende bij FunX: "Het werkt uiteindelijk toch niet met de PVV als gedoogpartij. Het is elke keer moeilijk, knokken en op een gegeven moment knapt het gewoon." Ook vertelde ze meer over het nieuwe kabinet, dat na de verkiezingen aan de bak moet. "We krijgen denk ik weer een kabinet Paars. Het wordt weer VVD, PvdA en CDA." Daisha vertelde destijds dat Rutte de minister-president blijft en de VVD weer de grootste partij wordt.

Bezuinigingen

Fernando belde vanochtend weer met Daisha en vroeg haar wat ze denkt over de toekomst. Ze gelooft niet dat de verkiezingen in september plaatsvinden, maar pas in oktober. Ook krijgen we volgens Daisha weer een minderheidskabinet. "De bezuinigingen gaan deels door, niet allemaal. Ik denk dat heel veel mensen blij zijn, maar of dat goed is.. is een tweede. De zwaarste bezuinigingen gaan niet door." 

Dynamiek

Daisha noemt de dynamiek tussen de partijen als de werkelijke reden voor de val van het kabinet. "Als je zeven weken lang met elkaar moet vergaderen, dan komt de ene irritatie na de andere er bovenop. Met Mark Rutte niet, maar Verhagen en Wilders hebben vaak in de clinch gelegen. De dynamiek tussen de drie heren was doorslaggevend."

Verkiezingen 2012

Helderziende Daisha denkt dat de VVD, de PvdA en het CDA het wel redden als een nieuw Paars kabinet. Verder voorspelt ze het volgende:
- "D66 gaat als een speer met de verkiezingen"
- "CDA blijft mager"
- "Wilders zal niet veel verliezen, maar men besluit toch niet met hem verder te gaan"
- "VVD en de PvdA gaan met elkaar strijden, maar ik denk dat de VVD de grootste wordt. Het zal echter niet veel schelen"

Populair op FunX.nl

  • Blacka wordt komende donderdag vrijgelaten uit gevangenis

  • 'The Lion King' krijgt tweede live-action film

  • Bikini-foto Kylie Jenner resulteert in 48.000 nieuw geregistreerde stemmers

  • Famke Louise houdt woord en bezoekt Diederik Gommers in ziekenhuis

  • Michelle (20) spaart zo veel mogelijk: "Ik ben niet van plan om in Nederland te blijven"

  • Merel van Amnesty International: "De politie 'weet' van tevoren wie de volgende crimineel wordt"