FunX

'Meer stilstaan bij doden andere oorlogen'

  1. Newschevron right
  2. 'Meer stilstaan bij doden andere oorlogen'
Met de dodenherdenking staan we stil bij oorlogsslachtoffers - waar ook ter wereld - die zijn omgekomen na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Maar het meest wordt natuurlijk gesproken over WOII waarbij 50 tot 70 miljoen mensen omkwamen. Moeten we het meer gaan hebben over recentere slachtoffers? Luisteraars discussieerden hierover in CritiX.

Stelling
Op FunX.fm, Facebook.com/FunXFM en de FunX-app stond de stelling: 'Op 4 mei moet er meer aandacht zijn voor slachtoffers van andere oorlogen dan WOII. Maar liefst 72% was het hier mee eens.

Reacties
Uiteraard is het ontzettend belangrijk om stil te staan bij de mensen die voor hun en onze vrijheid hebben gestreden tussen 1940 en 1945. Is het een idee om een andere dag in het leven te roepen voor andere slachtoffers? Of moet het allemaal op één dag gebeuren?

Ravi: Geen enkele andere oorlog heeft NL zo gevormd/veranderd als WOII
Claudia: Andere oorlogslachtoffers moeten op een andere datum worden herdacht.. We leven in Nederland en in vrijheid, daar hebben de slachtoffers van WO II voor gevochten, dat mogen we niet vergeten!
Niek: Twee minuten stilte is eigenlijk niet genoeg op 4 mei. We hebben wel een 'Nijmeegse vierdaagse' en een 'Nationale Sportweek'. Nou nog een nationale anti-oorlog week of zo, met allerlei inzamelingsacties
Mao: WOII heeft oa in Nederland plaatsgevonden, andere oorlogen niet. dus ben het oneens met de stelling.

CritiX
Check hier de reacties in de radioshow met Q-Bah:

{source}
<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F45271525"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F45271525" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span></span>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie