FunX

Open Your Eyes voor Dashni Morad

  1. Newschevron right
  2. Open Your Eyes voor Dashni Morad
Dashni Morad staat inmiddels al vier weken op nummer #1 in de XChart met Open Your Eyes, maar wie is ze precies? De zangeres vertelde onlangs in Start dat ze werd geboren in het Koerdische deel van Irak. Ze heeft op jonge leeftijd moeten vluchten onder het bewind van Saddam Hoessein. "We kwamen aan in de bergen en we zagen duizenden mensen. Daar heb ik heel veel gezien, dat je bevriend raakt met kinderen die de volgende dag begraven werden. Je blijft dat soort dingen altijd bij je houden." Vooral bij het maandelijkse luchtalarm dat afging in haar woonplaats Didam had ze het vaak moeilijk.

Veilig/gevaarlijk

Van Nederland verhuisde Dashi Morad naar Irak, waar ze een tijdje een populaire tv show mocht presenteren. Haar huis staat op een Westerse compound, waar het best veilig is volgens de zangeres. "Maar honderd procent zekerheid heb je niet, want de gevaarlijkste steden zitten op een half uur rijden." Toch ziet ze het als haar plicht om hetgeen dat ze in Nederland geleerd heeft, door te geven aan andere meisjes in Irak.

Up Close & Personal

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/GJXRIugbenY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Dashni vertelde bij FunX dat veel mensen in de Iraakse media haar proberen zwart te maken, omdat ze danst en wat meer huid laten zien. "Ze denken dat ik een naughty girl ben, but I'm just a good girl because I just want to have fun! Ik heb zo veel pijn geleden, omdat bijvoorbeeld mijn ouders telefoontjes kregen of ze zich niet schamen voor me." Daar heeft ze de tekst van haar nummer één hit Open Your Eyes op gebaseerd.

Kruisverhoor

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/fCmRyHugXvM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie