FunX

André Krouwel: Lenen voor je studie? Doen!

  1. Newschevron right
  2. André Krouwel: Lenen voor je studie? Doen!
Jongeren zijn koppig en lastig als het om stemmen gaat, maar welke onderwerpen zijn deze verkiezingen het meest interessant voor hun? Volgens studiogast André Krouwel van het Kieskompas draait het vooral om wat je gaat betalen voor je studie. "Kun je nog studeren en wat voor schuld bouw je op?" Zelf had hij een schuld 34.000 euro en op zijn 41ste heeft hij de laatste vier tientjes betaald.

Lenen voor je studie? Doen!

Als je leent dan weet je van tevoren al dat je het de jaren daarna gaat terugbetalen, maar waarvan doe je dat? Hoe zit het na je studie met de arbeidsmarkt? André zegt dat je altijd moet lenen voor je studie, omdat een diploma je uiteindelijk een hoger salaris oplevert. Je moet ook wel weten hoe het gaat met het ontslagrecht, wat er gebeurd als je ontslagen wordt en hoe hoog de WW of de bijstand is. "Dat zijn allemaal dingen waar de politiek over gaat. Dan kan je wel zeggen dat alle politici hetzelfde zeggen, maar het maakt verdomd veel uit wie er aan de macht is en wat er met jouw geld gebeurd!"

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F58206048&show_artwork=true"></iframe>
{/source}


Ster advertentie
Ster advertentie