FunX

Hi5: Pvda Tweede-Kamerlid Tanja Jadnanansing

  1. Newschevron right
  2. Hi5: Pvda Tweede-Kamerlid Tanja Jadnanansing
Ze zet zich vol passie in als Kamerlid voor de PvdA (en misschien als minister in het nieuwe kabinet?) en ze coacht jongeren in het ontdekken van hun unieke zelf. Ze heeft net een drukke campagnetijd achter de rug als nummer 4 op de lijst en schoof aan bij Serkan en Dionne in Hi5 om haar ervaringen te delen: Tanja Jadnanansing.

Pizza

Tanja werd geboren in Leiden en groeide op in Suriname. Ze studeerde Rechten aan de VU in Amsterdam en was jarenlang werkzaam in de media, onder andere als diversiteitsmanager en adviseur jongeren bij de NOS. Sinds 2010 is ze woordvoerder Hoger Onderwijs in de Tweede Kamer voor de PvdA en organiseert ze regelmatig pizzasessies met jongeren om over het onderwijs te praten. Hoe weet ze zo goed met jongeren om te gaan aangezien ze zelf 45 jaar is? Dat vertelde ze in de uitzending!

Meeloopstage

Rahima liep met Tanja mee tijdens haar werk als Kamerlid. Precies op het moment dat het Kabinet viel, zat Rahima met Tanja in een pizzasessie. Door de meeloopstage heeft Rahima een kijkje kunnen nemen in de Tweede Kamer en geleerd om te geloven in zichzelf. Tanja gaf haar geen vaste opdracht maar liet Rahima zelf haar stage invullen. Zo zorgde Rahima er zelf voor dat haar stage allesbehalve saai en stoffig was.

Beluister hieronder de uitzending terug met Tanja Jadnanansing en haar voormalig stagiaire Rahima!

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/hi5/hi5_201209161700.mp3{/audio}


Ster advertentie
Ster advertentie