FunX

Magie maakt Sint & Diego unieke Sinterklaasfilm

  1. Newschevron right
  2. Magie maakt Sint & Diego unieke Sinterklaasfilm
Adel Adelson is de regisseur van de nieuwe Sinterklaasfilm Sint & Diego: de Magische Bron van Myra, maar hij heeft nooit eerder een film gemaakt of geproduceerd. Hoe krijgt deze man van Marokkaanse afkomst het dan toch voor elkaar om een bioscoopfilm uit te brengen? En wat maakt Sint & Diego anders dan de sintfilms die we al kennen? Fernando vroeg het hem in Start!

Magie

Zoals bijna ieder kind in Nederland groeide Adel Adelson ook op met Sinterklaas en de bijbehorende films en series. Toch miste hij altijd een stukje magie daarin en dat is precies wat Sint & Diego: de Magische Bron van Myra anders maakt. "Wij hadden een centrale verwarming, maar ik vroeg me dan echt af hoe ze dan binnenkwamen via de centrale verwarming." Dat soort dingen worden wel getoond in films als The Santa Clause van Tim Allen, waarin de kerstman met zijn arrenslee door de lucht vloog. "Ik vond dan dat wij dat ook moesten kunnen."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F62892656&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Weggeblazen

Adel heeft aardig wat regie-ervaring door het maken van video's en commercials, maar een film had hij nooit eerder gemaakt. Daardoor kon hij niet aankloppen bij het Filmfonds. "Ik moest dus gewoon een ontzettend goede salespitch hebben." Dat kreeg hij voor elkaar en uiteindelijk leverde hem dat een gesprek op. Adel heeft nooit films gemaakt, dus zorgde hij er voor dat ze een promofilm hadden voor het gesprek, wat de sfeer van Sint & Diego moest weergeven. Volgens Adelson bliezen hij en zijn team daarmee de kijkers weg. Het eindresultaat is de film Sint & Diego, die vanaf vandaag in de bioscopen draait.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/CWkL6cWx08A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie